[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Mensen zijn het thuiszitten in deze tijden van coronacrisis meer dan zat. Ze hebben weer behoefte aan meer vrijheid en kijken uit naar de versoepelingen van de coronamaatregelen en durven zelfs weer te denken aan vakantie deze zomer. Reisorganisatie Corendon is bezig om een corona-proof vakantie op poten te zetten voor vakantiegangers die toch weg willen gaan deze zomer. Ze willen deze vakantie vanaf eind juli aan gaan bieden.

Corendon wil een corona-proof reis gaan aanbieden naar een vakantie resort in bijvoorbeeld Sicilië, Turkije of Sardinië. De vakantiegangers mogen de hele vakantie niet van het resort af, dit is een belangrijke regel waar niet van afgeweken mag worden. Deze corona-proof vakantie is alleen mogelijk op all-inclusive resorts omdat deze makkelijk af te schermen zijn van de buitenwereld.

Alle vakantiegangers zijn gegarandeerd corona-vrij, ze worden voor de vlucht getest op corona en na 2 dagen op het resort worden ze weer getest. Ook het personeel wat op het resort werkt word uitvoerig getest op corona. Op deze manier kunnen besmette reizigers eruit gefilterd worden en is het risico van coronaverspreiding minimaal. Corendon gaat voor dit project honderdduizenden coronatesten aanschaffen om alle passagiers van deze reis te kunnen testen. Ook zijn ze met lokale overheden in gesprek hoe dit te realiseren. Reisorganisatie Corendon wil eind deze week deze corona-proof vakantie op de markt brengen, de vraag is of dit gaat werken en welke reisorganisaties Corendon achterna gaan met dit idee.

CEO Steven van de Heijden zegt: “We hebben de fase bereikt dat er weer wat kan. We zien de boekingen toenemen. Mensen zijn alweer hoopvol. We zien nu al boekingen voor september en oktober. Vakantie in een resort en anderhalve meter afstand dat past niet bij elkaar. Maar als je mensen in een hotel zet, waarvan je zeker weet dat ze niet besmet zijn, dan kán het wel”.

Lees ook: Nieuwe elektrische voertuigen bij Willemsen de Koning

Lees ook  Uslu verkiest familiebedrijf Corendon boven staatssecretariaat
Print Friendly, PDF & Email