[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Het geplaagde Booking.com heeft bekend gemaakt niet mee te doen aan een tweede ronde overheidssteun door in te schrijven voor de NOW 2.0 steunmaatregelen. Nu het eerste noodpakket afloopt, is voor Booking de weg vrij om een massale ontslagronde aan te kondigen. Werknemers sluiten zich ondertussen aan bij een vakbond aangezien het bedrijf de grootste crisis meemaakt. Sinds zijn oprichting zag het bedrijf vorige maand het aantal boekingen met 85 procent dalen. 

“Door steun te vragen van bepaalde overheden hebben we tijd gekocht”, schreef Pisano in een bericht op het intranet van Booking. “Hoewel we zeer dankbaar zijn voor de hulp, lost de steun de problemen op langere termijn niet op.”

Als Booking zich had aangemeld voor een verlenging van de NOW-regeling was het bedrijf geconfronteerd met nieuwe eisen. Een van deze nieuwe eisen is dat bedrijven die na 1 juni overheidssteun ontvangen ze geen winst mogen uitkeren aan aandeelhouders, geen bonussen uitkeren en geen eigen aandelen inkopen. De ondernemingsraad en Booking.com zijn in gesprek over hoe een sociaal plan, dat het vertrek van werknemers in goede banen moet leiden, eruit komt te zien. 

In oktober vorig jaar lanceerde Booking.com, een van de grootste digitale reisplatforms ter wereld, een on-demand taxiservice in samenwerking met Grab. Hiermee krijgen gebruikers van de Booking.com-app toegang tot de grootste chauffeursdienst in 8 landen in Zuidoost-Azië.

Booking.com is in 1996 opgericht in Amsterdam en van een kleine Nederlandse start-up uitgegroeid tot een van de grootste e-commercebedrijven in de reisindustrie ter wereld. Booking.com is onderdeel van Booking Holdings Inc. , en heeft meer dan 17.500 werknemers, in meer dan 198 kantoren in 70 landen wereldwijd.

Lees ook: Coronacrisis laat taxibedrijven innoveren tijdens lockdown

booking_logo
Booking.com - Overtoom Amsterdam
Pitane Blue disponibile in italiano
Print Friendly, PDF & Email