Swapfiets is door een groepje vrienden bedacht, na een periode van zelf aan fietsen sleutelen hebben ze uiteindelijk een eigen fiets ontworpen met het bekende blauwe voorwiel. Deze fietsen kun je huren voor een vast bedrag per maand. Je kunt het zien als een soort fietsabonnement, en als er iets met de fiets aan de hand is wordt het gemaakt of je krijgt een andere fiets. Je kunt de Swapfiets gemakkelijk online bestellen in een stad naar keuze. Na de bestelling wordt er een afspraak met je gemaakt om de fiets af te leveren bij jou. Ze hebben sinds kort ook een handige app voor de Swapfiets, waardoor de service van dit concept altijd binnen handbereik is.

‘Swapfiets wil een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefbaarheid in steden. Door het aanbieden van mobiliteitsdiensten via een maandelijks abonnement helpen we steden toegankelijker, gezonder en comfortabeler te maken’, aldus Marc van Pappelendam, algemeen directeur van Swapfiets. ‘We blijven innoveren om de beste producten, diensten en ervaringen aan te bieden zodat onze leden nooit stil komen te staan’.

In Nederland is de Swapfiets beschikbaar in 21 steden. In België is de swapfiets beschikbaar in 4 steden, in Duitsland in 10 steden en in Denemarken in 3 steden. Swapfiets gaat uitbreiden en binnenkort is de fiets met het blauwe voorwiel ook verkrijgbaar in steden als Parijs, Londen en Milaan. Dit maakte Swapfiets 2 juli bekend in een nieuwsbericht. Ook maakte ze bekend dat ze een e-bike, een opvouwbare e-Kick (step), en een krachtige e-scooter aan hun assortiment gaan toevoegen. Het gaat erg goed met het Nederlandse bedrijf, vorige maand vierde Swapfiets nog een mijlpaal omdat ze maar liefst 200.000 leden wisten te bereiken. Deze groei is vooral toe te wijzen aan het feit dat ze in grote steden in Nederland Denemarken, Duitsland en België opereren.

Foto boven: van website Swapfiets media kit.

Lees ook: Toeristen die Den Haag bezoeken krijgen stadsbelevingsprogramma

Print Friendly, PDF & Email