PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Touroperator TUI schrapt vluchten vanuit VK naar Spanje


Boeing 737

Naar aanleiding van de aanpassing van de regels voor vakanties vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Spanje heeft de grootste touroperator van het eiland, TUI, alle vluchten vanuit het Koninkrijk naar Spanje die op zondag op de planning stonden, geschrapt. Het gaat de verkeerde richting uit met de corona-epidemie in veel landen.

Het aantal besmettingen stijgt opnieuw en experts maken zich grote zorgen. Vluchten naar de Balearen en de Canarische eilanden gaan vooralsnog wel door en de regering van Madrid probeert het Verenigd Koninkrijk over te halen een uitzondering te maken voor de eilanden wat betreft de quarantainemaatregel.

Gisteren werden in Frankrijk in 24 uur meer dan 1.000 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een stijging van 26 procent in vergelijking met een week geleden. Dat op een moment dat Frankrijk overweegt de grensovergangen naar Spanje te sluiten omdat zij op hun beurt vinden dat het de verkeerde kant op gaat in Spanje.

Het Verenigd Koninkrijk bepaalde dit weekend dat niet-essentiële reizen naar het vasteland van Spanje worden afgeraden. Reizigers die nu al in Spanje vakantie vieren, moeten twee weken in quarantaine als ze thuiskomen. Veel vakantievierders reageren daar bij de Daily Mail gepikeerd op.

De Spaanse regering heeft zich zondag uitgesproken tegen de beslissing van het Verenigd Koninkrijk om het reisadvies naar het Zuid-Europese land aan te passen want volgens de regering is het land veilig voor toeristen en is een verplichte quarantaine na terugkomst niet nodig, aldus zegt de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Arancha González Laya.

Lees ook: Superverspreiders kunnen leiden tot volledige lockdown

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Arancha González Laya
TUI
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Touroperator TUI schrapt vluchten vanuit VK naar Spanje

Geef een reactie