PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Kuchschermen vanaf oktober in Syntus bussen beschikbaar


Op deze manier kunnen passagiers weer voorin instappen in de bus, wat ervoor moet zorgen dat er minder wordt zwartgereden. De bussen van de firma Syntus, die onder meer in de regio Soest actief zijn, worden per oktober voorzien van kuchschermen voor chauffeurs. Volgens de Soestercourant is het percentage zwartrijders omhoog geschoten. Sinds de uitbraak van de coronacrisis in maart, blijven de voordeuren van de bussen dicht om de chauffeur te beschermen. De koepelorganisatie OVNL wil iets daar iets tegen doen en Keolis Nederland, het moederbedrijf van Syntus, is enthousiast.

“Het plaatsen van de plastic kuchschermen bij onze chauffeurs, in combinatie met het weer openen van alle deuren in de kans, verkleint de kans op blootstelling aan mogelijke virusdeeltjes, in vergelijking met de huidige situatie met de gesloten voordeur”, zegt communicatieadviseur Lotte Hendriksen van Keolis Nederland.

Volgens de krant is het idee dat de chauffeurs hun bus bij iedere halte laten doorluchten door alle deuren te openen. De schermen zouden verder geregeld gedesinfecteerd moeten worden om indirecte overdracht van het coronavirus via aanraking van het scherm te voorkomen. Het probleem van zwartrijden is een landelijk voorkomend probleem waardoor vervoersbedrijven veel inkomsten missen. 

De kosten per bus uitrusten met een kuchscherm bij de chauffeur worden om en bij de 1.000,- EUR geschat. Volgens Syntus gaat het busvervoer op deze manier meer terug naar de ‘oude’ situatie, voordat corona er was. De mondkapjes in de bus blijven echter wel verplicht.

Lees ook: Meer dan 20% zwartrijders terroriseren openbaar vervoer

Tips? App ze naar onze whatsapp tiplijn of zet ons nummer in je telefoon: +316-14792746
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Kuchschermen vanaf oktober in Syntus bussen beschikbaar

Geef een reactie