Print Friendly, PDF & Email

Het zijn rare tijden, normaal gesproken zijn deze maanden top maanden voor de luchtvaartmaatschappijen. De luchtvaart is wel weer opgestart sinds de corona lockdown maar is nog lang niet waar het had moeten zijn. Deze week heeft luchtvaartmaatschappij Transavia het vluchtschema voor de zomer van 2021 bekend gemaakt op hun website. Het zomerschema van Transavia gaat van start op 1 april 2021 en geldt tot en met 31 oktober 2021. De reden dat ze het zomerschema eerder bekend hebben gemaakt dan normaal is dat reizigers met een corona voucher of reizigers die hun vlucht willen omboeken meer mogelijkheden hebben om een reis te plannen. Zo kunnen zij als ze dat willen al een reis boeken naar de zomer van 2021. Door de gevolgen van de coronapandemie hebben heel veel reizigers een voucher gekregen omdat hun reis niet door kon gaan. Het is nog steeds een erg onzekere tijd en we weten niet hoe de toekomst eruitziet met betrekking tot het coronavirus. Veel passagiers durven nu nog steeds geen reis te boeken.

Transavia gaat in de zomer van 2021 op 73 bestemmingen vliegen vanaf luchthaven Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Amsterdam Schiphol Airport. Transavia gaat dit jaar kijken of hier nog meer bestemmingen aan toegevoegd gaan worden. Transavia vliegt in de zomer van 2021 niet meer vanaf Groningen Eelde Airport naar Mallorca (Spanje) en Heraklion (Griekenland). De stad Fez in Marokko is nieuw toegevoegd aan het zomerschema van 2021. Transavia gaat deze winter al starten met vluchten naar de Marokkaanse stad Fez vanaf Rotterdam The Hague Airport en trekt deze door in het zomerschema van 2021.

Het kan in deze onzekere corona tijden wel zijn dat Transavia tussentijds aanpassingen moet doen in het vluchtschema. Als Landen hun corona restricties aanscherpen moeten ze hierop inspelen. Als Transavia wijzigingen of annuleringen doorvoert, krijgen reizigers de mogelijkheid hun reis zonder wijzigingskosten en zonder tariefverschil om te laten boeken naar een ander moment. Deze week liet Transavia op hun website weten dat ondanks het code oranje reisadvies van onze overheid voor heel Spanje en delen van Frankrijk, ze hun vluchtschema voor Spanje tot en met 8 september niet hebben aangepast.

Lees ook: Qbuzz: inkrimpen ondanks NOW en beschikbaarheidsvergoeding

vakantie