Lufthansa Group meldde onlangs via een persbericht op hun website dat in het lopende jaar de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group tot dusver ongeveer 2,7 miljard euro hebben terugbetaald aan in totaal 6,3 miljoen klanten (op 09.09.2020). Rekenkundig werden 2 weken geleden ongeveer 1800 vergoedingen per uur uitbetaald aan klanten. De gerechtvaardigde claims die Lufthansa eind juni in Duitsland ontving, zijn al afgehandeld. Alleen complexere gevallen die een intensievere behandeling vereisen, zijn nog niet opgelost. Ook deze zullen in de nabije toekomst worden opgeleverd.

Het aantal openstaande ticketterugbetalingen is gedaald tot een miljoen transacties. Opgemerkt moet worden dat er voortdurend nieuwe vergoedingsclaims ontstaan omdat vluchten moeten worden geannuleerd of klanten annuleren vanwege reiswaarschuwingen. Lufthansa ontvangt momenteel drie keer zoveel aanvragen als vóór de pandemie. Daarom zal het aantal openstaande terugbetalingsaanvragen zich dynamisch blijven ontwikkelen, de komende weken verder afnemen, maar nooit nul bereiken.

Lufthansa Group Airlines werkt continu en intensief om de afhandeling verder te versnellen. Daartoe hebben ze veel verschillende maatregelen genomen. Zo is de capaciteit van medewerkers in de klantencentra verdrievoudigd en bij reisbureaus zelfs verviervoudigd. Tal van medewerkers van andere afdelingen zijn ingezet om ondersteuning te bieden en hebben in ruil daarvoor werktijdverkorting gekregen.

Bovendien kunnen klanten hun reisplannen flexibel aanpassen. Alle tarieven van Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines en Brussels Airlines kunnen zo vaak als gewenst worden omgeboekt zonder extra kosten. Dit geldt wereldwijd voor nieuwe boekingen op korte, middellange en langeafstandsroutes.

Lees ook: Coronateststraat Amsterdam Schiphol tijdelijk gesloten

Print Friendly, PDF & Email