Elektrisch rijden is de toekomst en draagt bij aan een schonere lucht en minder geluidsoverlast in de steden. Om dichter bij het doel van emissievrije mobiliteit te komen hebben Allego, Deventer Energie Coöperatie en Pure Energie deze zomer de handen ineengeslagen om in de gemeente Deventer 38 laadpalen te plaatsen die voorzien worden van lokaal opgewekte groene stroom. Op de kaart op de website kun je zien waar deze laadpalen staan.  

‘’Als lokale coöperatie dragen wij graag bij aan schoon rijden op stroom uit ons eigen Deventer windpark.’’ Aldus Guido Bakema van de Deventer Energie Coöperatie.

De laadpalen nemen de stroom af van Windpark Kloosterlanden in Deventer. Het windpark is een samenwerking tussen Pure Energie en de Deventer Energie Coöperatie. De 2 lokale windmolens wekken jaarlijks zo’n 8,4 miljoen kilowattuur groene stroom op en dat is genoeg voor 3400 huishoudens. De 38 laadpalen hebben een geschat jaarverbruik van 383.700 kWh, daarmee wordt bijna 250 ton aan CO2 bespaard. Een Tesla model 3 heeft voor een volle accu circa 70 kWh nodig; hiermee kun je dus 5.482 Tesla’s opladen. 

‘’We zijn enorm trots op de samenwerking met Allego. Voor ons is het een mooie stap om te laten zien wat je allemaal met groene stroom kan bereiken. Duurzaam wonen, werken en ook duurzaam rijden.’’ Aldus Joost Posthuma, Hoofd zakelijk bij Pure Energie.


Harold Langenberg, Managing Director Benelux voor Allego stelt: “Op al onze laadpunten in ons netwerk verstrekt Allego groene stoom. We zijn daar als CPO (Charge Point Operator) of laadpaal exploitant bijzonder trots op. De combinatie van elektrisch rijden met groene stroom is de manier vandaag de dag om de milieu impact van wegtransport op de grootst mogelijke manier te reduceren. We blijven ons samen met onze partners graag in zetten voor die toekomst.’’

Lees ook: Regio’s gaan samenwerken voor snellere aanleg laadpalen

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email