Print Friendly, PDF & Email

Waarom zou je geen stage lopen bij de Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland? Op zich helemaal geen slecht idee zelfs. Het doel van de stichting is om projecten te starten die duurzame mobiliteit in Zeeland stimuleren. Zij zijn op zoek naar en enthousiaste stagiair die hen wil komen versterken vanaf februari 2021 met het uitbreiden van het deelauto netwerk in Zeeland.

De stichting is opgericht omdat er nog geen commerciële partijen in Zeeland actief zijn die bijvoorbeeld grote aantallen elektrische deelauto’s plaatsen. Ten opzichte van dichtbevolkte gebieden is Zeeland als regio nog niet interessant genoeg voor deze partijen.

Annemieke Ebbers woont met haar gezin in Zierikzee en heeft als eerste de elektrische deelauto daar gebruikt. Duurzaam rijden vinden ze bij de familie Ebbers belangrijk. Of eigenlijk: liever zo min mogelijk rijden. 

“Ik zou het iedereen aan kunnen raden. Het is een heel goed alternatief voor de 2e auto. En als je lef hebt, kan het zelfs je 1e auto vervangen. Wij hebben vrijwel nooit een auto gehad en altijd gebruik gemaakt van deelplatforms om een auto te huren. Hiervoor woonden we bij Rotterdam waar deelauto’s een heel normaal verschijnsel zijn en er ook een ruim aanbod is. Toen we in Zierikzee kwamen wonen, viel het aanbod van deelauto’s erg tegen. We waren daarom heel blij met de elektrische deelauto van SD Op Weg.”

DELTA en Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland (SDMZ) werken sinds kort samen om het gebruik van deelauto’s in Zeeland te stimuleren. Voor wie af en toe een auto wil gebruiken en geen eigen auto heeft of aan wil schaffen, kan het gebruik van een elektrische deelauto een oplossing zijn. In Zeeland zijn al meerdere elektrische deelauto’s in gebruik en een veelvoud aan projecten in ontwikkeling.

Lees ook  Hyperloop innovatie: Delft team presenteert baanwissel voor snelste trein ter wereld

Lees ook: 10e bedrijf sluit zich aan bij deelauto park Zeeland

Bruinisse
Deelauto Bruinisse