Het programma, bekend als Uber Green , geeft klanten de mogelijkheid om een EV of hybride elektrisch voertuig aan te vragen. Chauffeurs ontvangen een extra vergoeding voor elke voltooide Uber Green-rit. Uber zei dinsdag dat het het programma integreert in zijn Uber Pass-lidmaatschapsservice en leden 10% korting zal geven op “groene” reizen, dezelfde korting als bij een standaardrit. Het succes van Uber Green hangt natuurlijk af van het vermogen om chauffeurs de overstap te laten maken. Het bedrijf heeft $ 800 miljoen gereserveerd om zijn chauffeurs tegen 2025 elektrische voertuigen te laten gebruiken. 

Nu begint het programma’s uit te rollen via partnerschappen met autofabrikanten, aanbieders van oplaadnetwerken en EV-verhuur- en wagenparkbedrijven om verdere stimulansen te bieden. Uber zei dinsdag dat chauffeurs in Los Angeles elektrische voertuigen kunnen huren via een samenwerking met Avis. Het programma zal in 2021 landelijk worden uitgebreid. Uber werkt ook samen met Ample. Vanaf deze maand kunnen chauffeurs in San Francisco een auto huren met de batterijwisseltechnologie van Ample, waarmee ze de batterijen van elektrische voertuigen binnen enkele minuten kunnen vervangen. Het bedrijf heeft ook zijn samenwerking met EVgo uitgebreid om chauffeurs op zijn platform voor het ophalen van voertuigen toegang te geven tot oplaadkortingen op meer dan 800 locaties in de VS.

Het nulemissiedoel van Uber vereist meer dan chauffeurs en berijders zover krijgen dat ze elektrische voertuigen gebruiken. Het bedrijf breidt ook andere programma’s uit, waaronder de reisplanningsfunctie voor gebruikers van het openbaar vervoer. De functie, die nu beschikbaar is in meer dan 40 steden wereldwijd, is toegankelijk via de Uber-app en stelt gebruikers in staat om hun OV-reis te plannen, inclusief wandelroutes naar stations en realtime schema’s. Het bedrijf zei dinsdag dat het de functie heeft toegevoegd voor gebruikers in Atlanta, Auckland, Brisbane, Buenos Aires, Guadalajara, Philadelphia, Rome, Bangalore, Chennai en Mumbai. 

Lees ook: Uber stopt de ontwikkeling van een eigen zelfrijdende auto

Uber
Print Friendly, PDF & Email