Omdat het verkeer in Rotterdam een van de grootste oorzaken is van de luchtvervuiling in de stad, stimuleert de gemeente elektrisch vervoer. De gemeente Rotterdam meldt dat ze op vier locaties in de stad slimme laadpleinen hebben geopend. Deze openbare en slimme laadpleinen bieden plek aan zesendertig elektrische auto’s. De gemeente Rotterdam heeft nu in totaal 5 laadpleinen voor elektrische auto’s. De slimme laadpleinen liggen aan de Stieltjesstraat, Cor Kieboomplein, Nassauhaven Noord, Schiedamse Vesthof en Veerhaven en zijn altijd toegankelijk. De gemeente zet hiermee een grote stap op weg naar een gezonde en duurzame stad.

Deze laadpleinen zijn een onderdeel van de Proeftuin Slimme Laadpleinen van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL). De proeftuin wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en ondersteund door het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL Nederland), het kennis- en innovatiecentrum van de netbeheerders ELaadNL en projectbureau OverMorgen. Slimme software op de laadpleinen zorgt voor goede verdeling van de groene stroom over de aangesloten auto’s. Daarom heten deze pleinen slimme laadpleinen. Op deze slimme laadpleinen zijn een aantal parkeerplekken uitsluitend bestemd voor elektrische auto’s, ook is er genoeg plaats voor niet- elektrische auto’s om te parkeren.

‘Met de laadpleinen willen we het voor mensen zo aantrekkelijk mogelijk maken elektrisch te rijden. Dat helpt ons bij het oplossen van het probleem van luchtvervuiling in de stad. Ook zorgen de laadpleinen voor een efficiënt gebruik van duurzaam opgewekte energie.’ licht wethouder Arno Bonte van de gemeente Rotterdam toe.

Lees ook: 2 miljoen elektrische voertuigen verwacht in 2030

Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Rotterdamse Maasstad Regie Centrale treft regeling met gemeenten