De aangekondigde weersomstandigheden van het KNMI zijn voor online supermarkt Picnic aanleiding om klanten nu reeds te informeren dat ze het deze week zonder levering van de boodschappen moeten doen. Volgens het KNMI wordt het extreem winterweer en is het niet veilig om op de weg te gaan. In de avond gaat het in het zuiden regenen, deze gaat snel over in sneeuw, in het zuidoosten mogelijk in ijzel. De sneeuw breidt zich verder noordwaarts uit. In de nacht naar zondag blijft het op veel plaatsen sneeuwen, in het zuidoosten is er kleine kans op ijzel. Vanaf middernacht geldt, met uitzondering van Groningen, Friesland en de Waddeneilanden een code oranje voor driftsneeuw. Er kunnen sneeuwduinen ontstaan wat gevaarlijke situaties op de weg kan opleveren. 

Lieve mensen, denk de komende week alsjeblieft ook aan ouderen, chronisch zieken en anderen die niet mobiel zijn, waardoor ze de deur niet uit kunnen voor boodschappen. Zorg goed voor elkaar.

Haal je slee en sneeuwschep maar uit de schuur want er komt sneeuw aan, heel veel sneeuw. Het KNMI heeft het lagedrukgebied dat zondag voor de massale sneeuwval gaat zorgen, vrijdagavond een naam gegeven: storm Darcy. Zondag zijn gevoelstemperaturen tot -10 graden mogelijk. Rijkswaterstaat heeft voorbereidingen getroffen voor de sneeuwval en heeft 350 sneeuwschuivers en 546 strooiwagens paraat staan om de snelwegen schoon te houden. 

Zondag sneeuwt het een groot deel van de dag in een groot deel van het land, met misschien lokaal een halve meter aan sneeuw.

Lees ook: Ontregeld jaar goed voor online supermarkt Picnic

Lees ook  Door sneeuw uitglijden op de stoep, maar wie is aansprakelijk?
autootjes
Picnic elektrische autootjes
Print Friendly, PDF & Email