Print Friendly, PDF & Email

Heathrow werkt samen met NHS Test & Trace aan een door de overheid geleide testpilot voor medewerkers. De pilot zal snelle laterale flow-tests gebruiken om verspreiding van COVID-19 op de luchthaven te voorkomen. Deze pilot is bedoeld om reeds bestaande maatregelen te ondersteunen om de luchthaven COVID-veilig te houden, de verspreiding van de nieuwe, meer besmettelijke stam van het virus te helpen stoppen en waardevol inzicht te geven in hoe snelle tests breder kunnen worden ingezet in heel Groot-Brittannië om vitale diensten te behouden zoals het draaien van kritieke nationale infrastructuur.

Heathrow CEO John Holland-Kaye: “We zijn verheugd om met de regering samen te werken aan dit proefproject dat nog verder gaat om onze medewerkers en de andere sleutelfunctionarissen die het land door deze crisis heen helpen te beschermen. Deze pilot zal ons ondersteunen terwijl we eraan werken om de grootste haven van het VK soepel te laten draaien en zo essentiële reizen en het verplaatsen van vracht te vergemakkelijken”.

Een op de drie mensen met het coronavirus vertoont geen symptomen, wat betekent dat ze het risico lopen het virus onbewust naar anderen te verspreiden, vooral als ze niet thuis kunnen werken. Deze pilot is bedoeld om routinematige tests te gebruiken om asymptomatische gevallen van COVID bij het personeel van de luchthaven te identificeren. Deze apparaten kunnen testresultaten leveren in slechts 20 minuten. De korte doorlooptijd maakt het sneller en gemakkelijker om positieve gevallen te identificeren en te isoleren. Deze door de overheid geleide pilot duurt in eerste instantie gedurende vier weken en er zullen ongeveer 2.000 Heathrow-collega’s bij betrokken zijn. Dit meldt Heathrow op hun website.

Barones Dido Harding, interim-uitvoerend voorzitter van het National Institute for Health Protection:

“Met meer dan 62 miljoen verwerkte tests en meer dan 7 miljoen contactpersonen die sinds de oprichting negen maanden geleden zijn getraceerd, speelt NHS Test and Trace een cruciale rol in de strijd tegen COVID-19. Dit is een nationale inspanning en een samenwerkingsverband van publieke en private sectoren. Ongeveer een op de drie mensen met COVID-19 vertoont geen symptomen, wat betekent dat u anderen onbewust kunt infecteren. Deze pilot is een van de vele die ons inzicht zullen verschaffen over hoe snel asymptomatisch testen in de echte wereld kan worden toegepast; om mensen met een hoog risico te beschermen, het virus te vinden en ons te helpen terug te gaan naar een zo normaal mogelijke manier van leven”.

Lees ook: Verbod vliegverkeer passagiers vanuit Verenigd Koninkrijk