Ze komen elk jaar overal vandaan. De glimmende motoren met als plaats van samenkomen het Oost-Vlaamse Bassevelde. Maar helaas gaat de vijftiende Harleydag, die op 10 en 11 juli zou plaatsvinden in Bassevelde, niet door. De Asseneedse Harleyclub gaf aan dat het risico te groot is. Tijdens een normale zomer is de dag goed voor meer dan tweeduizend blinkende motoren en een veelvoud aan bezoekers in het dorpscentrum van Bassevelde. De Harleydag bleef groeien maar was de laatste jaren aan de grens van mogelijkheden toegekomen. De club telt leden uit Oost- en West-Vlaanderen en uit Nederland.

een historie om trots op te zijn

Tijdens de winter van 2005-2006 staken een groepje Harley-vrienden uit het Oost-Vlaamse Assenede, met Rudiger Wieme aan het roer, de koppen bij elkaar, met de planning een Harleydag in te richten in het pittoreske dorp Assenede. Samen met het gemeentebestuur werden de plannen gemaakt en op 9 juli 2006 werd de eerste Harleydag Assenede een feit.

Lees ook: Na zoveelste ongeval is brug in Assenede echt op komst

Harley Davidson
Harley Davidson
Print Friendly, PDF & Email