Print Friendly, PDF & Email

Vorig jaar werkte het Chinese elektronicabedrijf Xiaomi samen met Lamborghini om de ultieme skelter te maken. De plannen om een elektrische auto te bouwen zijn dus geen verrassing en niet de eerste stap van het bedrijf in de auto-industrie, aangezien Xiaomi zijn eigen SUV lanceerde onder het merk Redmi. Xiaomi zou daarbij gebruik kunnen maken van een fabriek van de Chinese autoproducent Great Wall Motor. Dit is niet het enige Chinese technologiebedrijf dat ook de auto-industrie wil betreden, ook Huawei is van plan om een reeks elektrische auto’s te bouwen. Volgens lokale media zal Xiaomi’s CEO Lei Jun het project leiden om ervoor te zorgen dat het aan de verwachtingen voldoet. De elektrische auto’s zouden onder het merk Xiaomi op de markt moeten worden gebracht.

Volgens insiders zijn beide bedrijven van plan de samenwerking begin volgende week aan te kondigen. Xiaomi en Great Wall wilden geen commentaar geven. De beurskoers van Great Wall Motor Co Ltd. schoot na het gerucht 9.99% de hoogte in.

Nu wil het Chinese technologiebedrijf een elektrische auto bouwen die Tesla en de aankomende Apple-auto zal evenaren. Xiaomi wil duidelijk een sterke indruk maken met zijn eerste elektrische auto. Terwijl de elektrische auto’s van Huawei gericht zullen zijn op de massamarkt om te concurreren met de Volkswagen ID.4, Tesla Model Y en Ford Mustang Mach-E, zal Xiaomi’s eerste elektrische auto een high-end EV zijn met een premium prijskaartje en geavanceerde technologie. Naast het profiteren van de lucratieve Chinese markt voor elektrische auto’s, is Xiaomi van plan om zijn eerste elektrische auto wereldwijd te verkopen. Hoewel dit een riskante strategie lijkt, zal de auto van Xiaomi een directe rivaal zijn van de wagen van Apple.

Lees ook  Europa: VVD waarschuwt voor spionagegevaar in Chinese auto's

Lees ook: Hyundai bevestigd in gesprek te zijn met Apple

Hoofdkantoor Xiaomi Inc. Beijing