Print Friendly, PDF & Email

De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai heeft bevestigd dat het in gesprek is met Apple over het ontwerpen van een nieuwe zelfrijdende elektrische auto. Enkele weken geleden begonnen berichten de ronde te doen dat Apple nog steeds bezig was met zijn veel geruchten ‘iCar’-project. Vermoedelijk zou Apple al in 2024 een personenauto willen produceren met een nieuw soort baanbrekende batterijtechnologie. Hyundai bevestigde dat de twee bedrijven hadden gesproken over een elektrische auto en batterijtechnologie en als gevolg daarvan schoot de koers van het aandeel met 25% omhoog.

Een auto met het merk Apple zou een grote uitdaging kunnen zijn voor Tesla Inc., marktleider op het gebied van elektrische voertuigen (EV). Het blijft onduidelijk wie zo’n auto zou assembleren, maar analisten zeggen dat ze verwachten dat het bedrijf afhankelijk is van een productiepartner om voertuigen te bouwen. Hyundai en Apple werken al samen aan CarPlay, de software van Apple om iPhones te verbinden met voertuigen van verschillende autofabrikanten.

Apple weigerde commentaar te geven. In 2014 heeft Apple meer dan 1000 werknemers toegewezen aan het geheimzinnige Project Titan – een poging om een ​​elektrische auto te ontwerpen, ontworpen en gemaakt door Apple. In 2017 publiceerde Apple een document dat leek te bevestigen dat het een autonome ‘iCar’ ontwikkelt. Velen zijn sceptisch over deze beweringen, niet in het minst van alle Tesla-CEO Elon Musk, die ook beweerde dat Apple de kans had gekregen, en aan voorbijging, om Tesla in 2017 te kopen.

Lees ook: Tesla profiteert wederom van de verkoop van emissierechten

Hyundai