Print Friendly, PDF & Email

European Sleeper bouwt aan een nachttreinnetwerk vanuit Nederland en België. Of de trein daadwerkelijk kan gaan rijden, is nog niet bekend. European Sleeper maakt onderdeel uit van de beweging, die de nachttrein in Europa weer op de kaart heeft gezet. European Sleeper is opgericht door twee startende ondernemers, met een grote passie voor de nachttrein: Elmer van Buuren van Train2EU en Chris Engelsman van Noord West Express. Met de oprichting van European Sleeper brengen ze een enorme hoeveelheid waardevolle nachttreinkennis en ervaring bij elkaar.

Spoorbeheerder ProRail heeft naar eigen zeggen geen aanvraag van de coöperatie ontvangen. European Sleeper bouwt aan een nachttreinnetwerk vanuit Nederland en België. De Tsjechische vervoerder RegioJet, de grootste private spoorwegmaatschappij van centraal Europa, is partner voor de eerste nachttrein. Daarnaast werken ze met samen met diverse spoorwegmaatschappijen en de beheerders van railinfrastructuur, maar ook met diverse kleinschalige lokale ondernemers en verschillende vrijwilligers. 

Wil je meedoen aan het avontuur en ook eigenaar van een spoorwegmaatschappij worden? Dat kan! Vanaf mei 2021 halen we geld op. European Sleeper is een coöperatie. Dus aandelen zijn eenvoudig toegankelijk voor zowel particulieren als investeerders. Het doel is meer mensen duurzaam op reis met de nachttrein. Mensen laten genieten van de nachttrein als prettig en efficiënt vervoermiddel.

Lees ook: Tijdelijke proef nachttrein Wenen naar Amsterdam uitgesteld

Lees ook  Snelheid HSL opnieuw omlaag: reizigers langer onderweg