De reissector heeft het nog steeds zwaar, het reisadvies van onze overheid om niet naar het buitenland te reizen is nog steeds van kracht, hopelijk komt hier snel meer duidelijkheid over. Wel is er onlangs gestart met ‘testvakanties’, deze testreizen worden georganiseerd door reisorganisaties met ondersteuning van de ANVR en de overheid. Deze ‘testreizen’ hebben als doel om in de praktijk te testen of de maatregelen en protocollen die de reisbranche heeft opgesteld, veilig en verantwoord reizen mogelijk maakt. 

Reisorganisatie TUI heeft onlangs een ‘testreis’ samen met Corendon georganiseerd. Onlangs is er een groep van 180 Nederlanders naar Gran Canaria vertrokken voor een ‘testvakantie’. De eerste berichten zijn volgens reisorganisatie TUI zeer positief, mensen ervaren het echt als vakantie. Ze kunnen gaan en staan waar ze willen en zijn snel gewend aan de lokale maatregelen, zoals een regelmatige temperatuurcheck en het dragen van een mondkapje als je je verplaatst, ook buiten. Ze nemen deze voorwaarden graag voor lief om weer van een vakantie te kunnen genieten.

“Mensen zijn wel nog wat terughoudend met boeken. Zeker ook vanwege het reisadvies van de Nederlandse overheid om in ieder geval tot half mei niet naar het buitenland te reizen. Maar zodra daar meer duidelijkheid over is (naar verwachting tijdens de persconferentie van 11 mei a.s.) verwachten we een golf aan last minute boekingen. Een uniform EU-coronacertificaat kan zeker helpen de vrijheid van reizen te herstellen. Daarmee kan er door de overheid een belangrijke basis gelegd worden voor reizen in de zomer. Zolang niet iedereen gevaccineerd is, is testen een tweede belangrijke bouwsteen voor een veilige vakantie”,

Anke van Nieuwenhuizen, persvoorlichting TUI Nederland

Reisorganisatie TUI vertelt ons dat er grote interesse is in een (zon)vakantie komende zomer. Dat blijkt alleen al uit de enorme belangstelling voor de ‘testreizen’. Maar ze zien het ook aan het zoekgedrag op hun website en de informatie die wordt ingewonnen bij hun reisbureaus. Mensen zijn wel nog wat terughoudend met boeken. Ze verwachten dat zodra er meer duidelijkheid is van de overheid over naar het buitenland reizen, er een golf van last minute boekingen komt. 

Tui denkt ook dat een uniform EU-coronacertificaat zeker kan helpen om de vrijheid van reizen te herstellen. Daarmee kan er door de overheid een belangrijke basis gelegd worden voor reizen in de zomer. Vorige week is bekend geworden dat het ‘Digitaal Groen Certificaat’ (vaccinatiebewijs) door de Europese Unie is goedgekeurd. Demissionair minister Hugo de Jonge schreef in een kamerbrief dat ernaar wordt gestreefd om in juni een beslissing te nemen, met een overgangsperiode van zes weken voor de nationale implementatie van het Digitaal Groen Certificaat.

Lees ook: Europees Parlement stemt in met COVID-19 certificaat

BlaBlaBla
Print Friendly, PDF & Email