Brussel Mobiliteit zoekt kunstenaars om de tunnelmond van de tram aan de Reyerslaan te transformeren.  Na de street art-projecten op de tunnelmonden van de Jamarlaan en de Zuidlaan (tussen de stations Lemonnier en Zuidstation) en de tunnelmond van de Vrijheidslaan en de Jettelaan (station Simonis), nodigen Brussel Mobiliteit en de MIVB nu kunstenaars uit om na te denken over een project om de tunnelmond Meiser op de August Reyerslaan tussen het Diamantstation en de Meiser-rotonde aan te kleden. De oproep is gericht tot alle volwassenen, individueel of in groepsverband, die urban mural art beoefenen.

Tunnelmonden zijn de openingen met hellingen die de trams in staat stellen om van de openlucht naar de ondergrond te rijden. Het doel is deze “verloren” ruimten te verfraaien en de tunnelmonden beter in hun omgeving te integreren. De projecten moeten vóór 8 augustus worden ingediend. De uitvoering is gepland voor het najaar van 2021. Brussel Mobiliteit en de MIVB willen in alle fasen van het project rekening houden met de mening van de bewoners en de gebruikers. Na een voorselectie op basis van de bovengenoemde criteria zullen de geselecteerde projecten eind augustus aan een openbare stemming worden onderworpen.

Lees ook: Brussel Mobiliteit plaatst voetgangers centraal

De projecten moeten vóór 8 augustus worden ingediend. De uitvoering is gepland voor het najaar van 2021.
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Pegasus Airlines-vlucht ondervindt ernstige vertraging door storm Ciarán