MSC Cruises heeft onlangs aangekondigd dat het haar activiteiten in Duitsland op 3 juli zal hervatten met de allereerste inzet van de MSC Seaview, en met een geheel nieuwe vaarroute voor de regio. Het schip zal tot september vanaf thuishaven Kiel varen en cruises van 7 nachten aanbieden. Deze cruises zijn allemaal inclusief beschermde excursies aan wal. Ze gaan naar Visby, de grootste stad op het Zweedse Oostzee-eiland Gotland. De haven van Nynashamn voor de Zweedse hoofdstad Stockholm. En naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. Daarna keert het cruiseschip terug naar de Noord-Duitse haven.

“We kijken uit naar de hervatting van onze cruises vanuit Duitsland, een ongelooflijk belangrijke markt voor ons. We bieden onze gasten een plezierige, ontspannende en veilige cruisevakantie aan op MSC Seaview. MSC Seaview is één van onze meest innovatieve schepen. We zijn verheugd dat deze gloednieuwe reisroute onze gasten een aantal uitstekende bestemmingen aan wal zal bieden. Hier kunnen ze veilig de schoonheid van de Baltische staten ontdekken met dezelfde hoge gezondheids- en veiligheidsnormen als die aan boord van MSC Seaview, evenals al onze schepen".

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises.

Het schip zal voldoen aan het toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises dat vorig jaar is ontwikkeld met input van internationale gezondheidsexperts zoals MSC Cruises ”COVID-19 Blue-Ribbon Expert Group”, en in nauwe samenwerking met gezondheid-, veiligheid- en transportautoriteiten in heel Europa. Maatregelen omvatten universele tests bij het inschepen en halverwege de cruise, wekelijkse tests van de bemanning, sociale afstand nemen, het dragen van maskers in openbare ruimtes en beschermde excursies aan wal. MSC Cruises zal de situatie aan wal nauwlettend in de gaten houden van alle bestemmingen die MSC Seaview zal aandoen, in de reisroute kunnen hierdoor mogelijk nieuwe havens worden toegevoegd.

De cruises op de Baltische Zee van MSC Seaview zijn weer een stap voorwaarts in de bredere plannen van MSC Cruises voor een terugkeer naar zee voor haar vloot van schepen. MSC Grandiosa en MSC Seaside varen momenteel in de westelijke Middellandse Zee en krijgen in augustus gezelschap van MSC Seashore voor haar eerste seizoen. De meest recente aanwinst van het bedrijf, MSC Virtuosa, zal later deze week haar eigen eerste seizoen beginnen met reizen door het VK. Binnenkort starten nog drie schepen met cruises in de oostelijke Middellandse Zee: MSC Orchestra, MSC Splendida en MSC Magnifica. Met slechts een paar havens in de Oostzee en de Noordzee die deze zomer open zijn voor cruises, is MSC Cruises genoodzaakt om de voorgestelde afvaarten voor het zomerseizoen vanuit de Duitse havens Warnemünde en Hamburg voor respectievelijk MSC Preziosa en MSC Musica te annuleren. Dit meldt MSC Cruises op hun website.

Foto boven: MSC Cruises beeldbank.

Lees ook: Eurostar gered met pakket steunmaatregelen

BlaBlaBla
Print Friendly, PDF & Email