Print Friendly, PDF & Email

De rechtbank in Zutphen heeft een taxichauffeur veroordeeld voor het plegen van ontuchtige handelingen met 2 van zijn passagiers. Aan verdachte is ten laste gelegd dat hij op of omstreeks 9 juli 2019 binnen te gemeente Rheden een passagier heeft gedwongen tot het dulden van een of meer ontuchtige handelingen. Met zijn taxibus, waarin hij de passagier vervoerde, is hij naar een parkeerplaats langs de A348 gereden en heeft hij aldaar zijn taxibus geparkeerd en zijn slachtoffer gedwongen tot het dulden van een of meer ontuchtige handelingen.

In maart 2020, ging dezelfde taxichauffeur opnieuw de fout in zich op het traject tussen Sleeuwijk en Aalst te Aalst, gemeente Zaltbommel, door met geweld en/of bedreiging een slachtoffer te dwingen tot het plegen en/of dulden van een of meer ontuchtige handelingen. De officier van justitie heeft gesteld dat wettig en overtuigend bewezen kan worden dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan het ten laste gelegde.

Volgens het standpunt van de verdediging dat de dossiers onvoldoende steunbewijs bevatten om tot een bewezenverklaring te kunnen komen. Ook kunnen de verklaringen van beide aangeefster over en weer niet als steunbewijs dienen. Uit de GPS gegevens van de taxirit blijkt dat de taxi over de Wilhelminasluis in Andel is gereden en even daarna over de van Heemstraweg. De rechtbank stelt allereerst vast dat de verklaring van een van de slachtoffers in voldoende mate wordt ondersteund door andere bewijsmiddelen. De verklaring van het tweede slachtoffer wordt immers ondersteund door de bevindingen van het onderzoek naar de aangetroffen DNA-sporen. 

De officier van justitie heeft gevorderd dat verdachte zal worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Ook heeft ze een verbod op het vervoer van jeugdigen en personen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking voor de duur van 3 jaar gevorderd. De raadsman heeft ten aanzien van het gevorderde beroepsverbod naar voren gebracht dat verdachte veel plezier heeft in zijn werk als taxichauffeur en heeft de rechtbank gevraagd om daar bij de bepaling van de straf rekening mee te houden.

Lees ook: Rijvaardigheid taxichauffeur het belangrijkste voor de klant

voldoende mate ondersteuning bewijsmiddelen