De evenementenbranche duikelden over elkaar heen bij het zien van de voorspelbare beelden van een bijeengepakte menigte in Zandvoort. Ondanks een poging om op de zittribunes wat afstand te houden tussen de aanwezigen lukte het niet om de mensenmassa bij aanvang en na afloop op afstand te houden. Het evenement kon doorgaan omdat het zitplaatsen waren in de buitenlucht en iedereen met een geldige QR-code naar binnen mocht.

mobiliteit

De mobiliteit naar de badplaats was tot in de puntjes geregeld. Enkel tourbussen konden de weg vervolgen in de wijde omgeving van ruim 5 kilometer naar duinencircuit. Het prachtige weer tijdens de vrije training, waar Verstappen de vijfde tijd neerzette, zorgde er voor dat duizenden fietsers de weg vonden naar het circuit van Zandvoort. Voor touringcarbedrijven uit het gehele land ‘big business’ om drie dagen te pendelen. Van Bravo tot van Fraassen Traveling, zowat alle ondernemers waren in Zandvoort aan het werk.

De groepering Extinction Rebellion heeft aangegeven zondag op de fiets actie te voeren voor een uitstootvrije samenleving. “De Grand Prix op Zandvoort is een toonbeeld van de onnodige uitstoot, natuurverstoring en vriendjespolitiek die onze toekomst bedreigen. Toch maakt de overheid uitzondering op uitzondering voor dit fossiele feestje”, stelt de organisatie.

Lees ook: Rechter laat vergunning Circuit Zandvoort in stand

volle tribunes ondanks 30% minder toegelaten gasten
Print Friendly, PDF & Email