Wie wil dat nou niet gratis met de trein op vakantie door Europa. 2022 is uitgeroepen tot het Europese Jaar van de jeugd. Dankzij DiscoverEU gaat de Europese Commissie 60.000 Europese jongeren die geboren zijn tussen 1 juli 2001 en 31 december 2003, en die hiervoor een aanvraag doen en geselecteerd worden een gratis treinpas geven om door Europa te reizen. Vanaf vandaag 12:00 tot 26 oktober 12:00 kunnen 60.000 jongeren van deze leeftijdscategorie een aanvraag doen voor een gratis treinpas voor een reis door Europa in 2022. Door deze treinreis door Europa heeft de jeugd mogelijkheden om hun kennis te vergroten, hun horizon te verbreden en hun ervaringen te verrijken en hier ook weer andere mensen te ontmoeten.

“Ik ben erg blij deze nieuwe ronde van DiscoverEU te kunnen openen om zo 60 000 jongeren de kans te geven de rijkdom van ons continent te ontdekken. Nu de Commissie 2022 tot het Europees Jaar van de jeugd heeft uitgeroepen, is DiscoverEU groter dan ooit terug met nieuwe mogelijkheden voor jongeren om een treinreis te maken, hun horizon te verbreden, hun kennis te vergroten, hun ervaringen te verrijken en andere Europeanen op hun treinreis te ontmoeten vanaf maart 2022”.

Mariya Gabriel, commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd

Als je wordt geselecteerd voor de gratis treinpas kun je tussen 1 maart 2022 en 28 februari 2023 minimaal één dag en maximaal 30 dagen op reis gaan binnen Europa. Door de COVID-19 pandemie is de toekomst nog onzeker en kunnen alle reizigers flexibele boekingen maken dankzijn een nieuwe mobiele reispas. Tot op het laatste moment kan de vertrekdatum gewijzigd worden en de mobiele reispassen zijn één jaar geldig. Ook jongeren met speciale behoeften zoals een handicap of gezondheidsproblemen worden aangemoedigd om deel te nemen aan DiscoverEU. Het aantal reispassen per lidstaat is gebaseerd op het aandeel van elke lidstaat in de totale bevolking van de Europese Unie.

Lees ook: Reisaanbieders waarschuwen niet voor financiële risico’s

Reizen door Europa
Print Friendly, PDF & Email