Het Tilburgse bedrijf heeft in samenwerking met de partner Dubai Technology maar liefst 2.100 taxi’s mogen voorzien van apparatuur. In Ajman en de andere Emiraten is de taximarkt gereguleerd met behulp van licenties. Deze taxilicenties worden gehuurd door taxibedrijven en er dient te worden geboden op deze licenties. Om überhaupt te mogen bieden op de licenties moet je bedrijf voldoen aan allerlei strikte eisen, waaronder de aanwezigheid van een taximeteroplossing in alle voertuigen.

Aanbesteding

In 2020 besloot de overheid in Ajman dat het van belang is dat elk voertuig van dezelfde taximeteroplossing en software was voorzien. Daarom schreven zij in dat jaar een aanbesteding uit en daar schreven wij samen met onze partner Dubai Technology op in. Na een uitgebreid selectieproces mocht Cabman uiteindelijk de 2.100 taxi’s voorzien van hun hardware. Ajman is een van de zeven emiraten die de Verenigde Arabische Emiraten kent. Emiraat Ajman ligt ongeveer 30 kilometer ten noorden van Dubai en is met zijn 260 vierkante kilometer de kleinste emiraat. De belangrijkste bronnen van inkomsten is de scheepsindustrie en beschikt daarom over een groot scheepwerf.

waardering

Doordat ze de aanbesteding wonnen en dit alles snel moest plaatsvinden, hebben ze in slechts drie maanden tijd alle voertuigen van onze apparatuur voorzien. Dit was een enorme operatie die ze uiteindelijk tot een succesvol einde hebben kunnen brengen. Zo succesvol zelfs dat de grootste klant in Ajman, Platinum Taxi, de CEO Leon van Lier een speciale award als blijk van waardering heeft gegeven.

Foto: Cabman

Lees ook: Taxi Expo, een bijzondere ontmoetingsplek

CEO Leon van Lier ontving een speciale award als blijk van waardering
Print Friendly, PDF & Email