Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Komend zomerseizoen, vanaf 27 maart, biedt Brussels Airlines 85 bestemmingen aan, met een focus op vrije tijd. Nieuwkomers in de zomerportfolio van de luchtvaartmaatschappij in vergelijking met vorig jaar zijn Arecife (Lanzarote), Chania (Kreta), Hurghada (Egypte), Mytilene (Lesbos), Samos, Marrakesh (Marokko), Rabat (Marokko) en München. Na een winter die nog steeds zwaar werd getroffen door de wereldwijde pandemie, voorspelt Brussels Airlines een zeer druk zomerseizoen.

“Uit de boekingscijfers blijkt duidelijk een grote reisbereidheid. Ten opzichte van de zomer van 2021 zien we ook dat reizigers, zeker voor de schoolvakantieperiodes, weer langer van tevoren gaan boeken. Spanje, Portugal, Italië en de Griekse eilanden zullen dit zomerseizoen naar verwachting de populairste bestemmingen zijn. Daarom voegen we graag de eilanden Lesbos en Samos in Griekenland toe aan ons netwerk, maar ook Lanzarote en Kreta zullen een toegevoegde waarde zijn in ons vakantieportfolio.”

66 Middellange afstandsbestemmingen met focus op vakantiereizen

Met een breed aanbod aan populaire vakantiebestemmingen wil het Belgische bedrijf zijn klanten een positieve kijk geven op de komende zomer. Naast bestemmingen het hele jaar door, zoals Alicante, Madrid, Lissabon, Milaan, Rome en nog veel meer, lanceert de luchtvaartmaatschappij een reeks zomervakantiebestemmingen opnieuw.

In Griekenland, Athene en de Griekse eilanden worden Kreta (Heraklion en Chania), Cos, Rhodos, Corfu, Zakynthos, Lesbos en Samos opnieuw aangesloten op Brussel. In Italië zal de luchtvaartmaatschappij opnieuw landen in Bari, Catania, Florence, Napoli, Olbia en Palermo. De Spaanse vrijetijdsroutes Ibiza en Palma de Mallorca zullen zich bij het netwerk voegen, terwijl de vluchten naar de Canarische eilanden Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote vanaf het winterseizoen worden voortgezet. Brussels Airlines gaat ook weer vliegen naar de Kroatische bestemmingen Dubrovnik en Split, evenals naar de Russische bestemmingen Moskou en Sint-Petersburg. De Egyptische bestemming Hurghada wordt na de winter voortgezet en ook Marrakesh in Marokko komt op het zomerprogramma. Tijdens het hoogseizoen zullen ook de Marokkaanse bestemmingen Tanger, Rabat en Nador verbonden zijn met Brussel.

19 langeafstandsbestemmingen met de heropstart van Washington

Op het intercontinentale netwerk zal Brussels Airlines Conakry (Guinee) en Ouagadougou (Burkina Faso) in Afrika heropenen en tijdens het zomerseizoen de vluchten naar Washington DC hervatten. In totaal biedt de Belgische luchtvaartmaatschappij 19 langeafstandsbestemmingen aan, waaronder 17 in Sub-Sahara Afrika en 2 in de VS (New York en Washington).

Nieuwe route Brussel – München

Voor het eerst zal Brussels Airlines vluchten uitvoeren tussen Brussel en München. De Belgische luchtvaartmaatschappij zal twee vluchten per dag uitvoeren, terwijl Lufthansa 5 dagelijkse frequenties blijft uitvoeren. De eerste Brussels Airlines vlucht naar München vertrekt op 27 maart, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Lees ook: Bijna 9,4 miljoen passagiers voor Brussels Airport in 2021

Brussels Airlines