Ben je graffitikunstenaar, schilder, illustrator? Dien een artistiek project voor het opfleuren van het plafond boven de dubbele roltrap naar metrostation Rogier aan City 2. Na de verfraaiing van de tunnelmonden van de Zuid- en de Jamarlaan (tussen Lemonnier en het Zuidstation), van de Vrijheidslaan en de Jetselaan (Simonis) en Reyers, biedt Brussel Mobiliteit kunstenaars nu de kans om na te denken over een project voor het verfraaien van het plafond boven de dubbele roltrap die naar Rogier leidt, op de hoek van de Kruidtuinlaan en de Nieuwstraat, vlak voor de toegang tot winkelcentrum City 2.

De oproep richt zich tot elke meerderjarige die zich, individueel of in groep, bezighoudt met muurschilderingen. De twee redelijke diepe roltrappen, een stijgende en een dalende, bevinden zich in een schacht waarvan de muren bekleed zijn met blauwe steen. De platen van het plafond zijn uitgevoerd in beton dat momenteel zwart geschilderd is. Het is precies op dit plafond dat het project betrekking heeft. Het is erg goed zichtbaar vanop de roltrappen die druk gebruikt worden door zowel pendelaars als bezoekers van de winkels in de Nieuwstraat en toeristen.  

De keuze van de projecten gebeurt op basis van verschillende criteria:

  • De geschiktheid van het werk voor de stedelijke omgeving;
  • De geschiktheid van het werk voor het specifieke karakter van de schacht van een roltrap;
  • Het algemeen concept en de bedoelingen van het project;
  • De technische haalbaarheid van de uitvoering en de duurzaamheid;
  • De sociale of zelfs participatieve dimensie vormt een meerwaarde.

Brussel Mobiliteit en de MIVB willen in elke stap zoveel mogelijk rekening houden met de mening van de omwonenden en de gebruikers. Daarom worden de projecten die geselecteerd zijn op basis van bovenstaande criteria voor de zomer aan een publiekssteming onderworpen.

Lees ook: Vrouwen in de kijker op het Brusselse vervoernet MIVB

Station Rogier.
Print Friendly, PDF & Email