Rijkswaterstaat merkt echter op dat veel weggebruikers niet weten dat hun voertuig wordt weggehaald

Het komt wel eens voor dat je met pech langs de snelweg komt te staan. Wat de reden ook is, laat je voertuig nooit onbeheerd achter. Want ook als je met pech langs de weg komt te staan, staat Rijkswaterstaat voor je klaar. De weginspecteurs zien regelmatig onbeheerde voertuigen langs de snelwegen staan. Vanwege veiligheid mag een onbeheerde auto niet binnen 10 meter van de snelweg staan. Staat het voertuig dat wel en zij zien dat? Dan schakelen zij een berger in om het voertuig weg te halen. Rijkswaterstaat merkt echter op dat veel weggebruikers niet weten dat hun voertuig wordt weggehaald als deze onbeheerd langs de snelweg staat.

De wegsleepregeling obstakelvrije zone geldt voor onbeheerd achtergelaten personenauto’s, inclusief caravans en aanhangwagens, in de obstakelvrije zone van de rijkswegen. Onder de obstakelvrije zone wordt verstaan, bij autosnelwegen: de zone van 10 meter uit de binnenkant van de kantstreep, inclusief de vluchtstrook en bij de andere wegen in beheer van Rijkswaterstaat bedraagt deze zone 6 meter.

Wat doe je wanneer je pech hebt onderweg? Neem zo snel mogelijk contact op met het Landelijk afhandelpunt achtergelaten voertuigen op telefoonnummer 088 – 007 8782. Zo kan er worden gekeken waar jouw voertuig staat en hoe je deze zo snel mogelijk weer kunt ophalen. Indien je hier langer dan 3 dagen mee wacht, worden er extra stallingskosten verrekend. n het algemeen geldt bij pech op de weg dat je probeert door te rijden naar een pechhaven of parkeerplaats. Zet je alarmlichten aan en stap voorzichtig uit. Zoek een veilige plek (achter de vangrail) en bel 112, een pechhulpdienst of Rijkswaterstaat op 0800-8002.

Gerelateerde artikelen:
pech langs de snelweg
Print Friendly, PDF & Email