Lekker een dagje erop uit met de trein is nooit verkeerd. Geen gedoe met je auto ergens parkeren, drukte op de weg en hoge benzinekosten. Velen onder ons zullen het zich nog wel kunnen herinneren, treinkaartjes in de aanbieding bij bijvoorbeeld het Kruidvat, Etos, Hema, Blokker, Albert Heijn of online. Internet afstruinen voor een aanbieding met treinkaartjes, het is erg lang geleden dat er met extreem goedkope treinkaartjes werd gestunt. Een dagje met de trein in het weekend door heel Nederland voor €9,95 kunnen we ons niet meer voorstellen, Kruidvat had deze actie in 2005. Velen Nederlanders maakten gebruik van deze stunt actie. Naarmate de jaren verstreken werden de acties met treinkaartjes minder en duurder. Door de gevolgen van de coronapandemie vroeg de overheid reizigers een lange tijd alleen te reizen met de trein als dit echt noodzakelijk was, en waren er uiteraard helemaal geen acties meer met treinkaartjes.

Helaas heeft de Nederlandse Spoorwegen laten weten aan Treinreiziger.nl dat ze voorlopig niet meer met treinkaartacties gaan stunten. Dit jaar is de NS wel gestart met de verkoop van treinkaartjes met 10 procent vroegboekkorting voor de daluren. En kies je een rustige trein tussen het traject Den Haag – Eindhoven dan kan je korting oplopen tot wel 60 procent. Hoe rustiger de trein, des te hoger de korting. Ook heeft de NS de groepsticket daluren, hoe groter de groep, des te voordeliger het treinkaartje. Ook bieden ze verschillende treinkaartjes met korting aan naar steden, dierentuinen of met een overnachting via de Spoordeelwinkel. Waarschijnlijk zullen met de huidige benzineprijzen toch steeds meer mensen gaan kiezen voor de trein, ook al zijn er geen stunt aanbiedingen meer.

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email