Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Wat een toestand, vliegvelden lopen over van de mensen. Rijen met wachtende reizigers tot buiten het vliegveld is heel normaal, en wie denkt dat dit alleen op Schiphol het geval is komt bedrogen uit. Ook op vliegvelden in het buitenland is het chaos, vluchten die niet of later vertrekken en koffers die kwijt zijn is orde van de dag. Dit brengt heel wat stress met zich mee voor de reiziger. Ook op Eindhoven Airport is het superdruk, rijen reizigers stonden afgelopen weekend tot ver buiten het vliegveld. Vakantiegangers denken slim te zijn en komen meer dan 3 uur voor vertrek al naar Eindhoven Airport om zo zeker op tijd te zijn voor de securitycheck.

Helaas zorgt dit voor nog meer chaos, stress en langere wachtrijen op het vliegveld. Je kunt hier namelijk pas op zijn vroegst 3 uur van tevoren je koffer inchecken en daarna kun je pas door de securitycheck. De Eindhovense luchthaven adviseert ook om niet eerder dan 3 uur voor vertrek van je vlucht naar de luchthaven te komen. Door het gebrek aan onder andere securitypersoneel zijn de wachtrijen bij de securitycheck immens. Iedereen die denkt te ontkomen aan de chaos door vanaf een regionale luchthaven te vliegen komt bedrogen uit. Eindhoven Airport geeft in diverse media aan dat de drukte waarschijnlijk tot de herfstvakantie blijft aanhouden.

Rotterdam The Hague Airport heeft sinds kort een nieuwe service. Deze service kan heel wat stress weg nemen bij reizigers. Reizigers die s ’ochtends vliegen kunnen hier de avond van tevoren tussen 20:00 en 22:00 hun ruimbagage al af geven en zo kunnen ze de volgende ochtend gelijk door naar de securitycheck. Ze kunnen hun bagage afgeven bij de Scan&Fly. Rotterdam is de eerste luchthaven in Nederland die deze service aanbiedt. De service geld alleen voor vluchten van luchtvaartmaatschappij Transavia die tot 09:00 s ’ochtend vertrekken.

De service is geldig bij Transavia-vluchten naar Schengen bestemmingen (uitgezonderd Portugal). Het is ook niet geldig voor bestemmingen in Marokko, Kroatië, Turkije en Verenigd Koninkrijk. Afwijkende bagage kan niet ingeleverd worden de avond van tevoren. Hoe handig is deze service, je zit de avond van tevoren bijvoorbeeld in een hotel vlak bij de luchthaven en het is een kleine moeite om vast je bagage in te checken op het vliegveld. S ’ochtend hoef je niet meer met je koffer in de mega lange rij te gaan staan om in te checken en je loopt zo door naar de securitycheck. Op deze manier kun je misschien nog wel zonder stress op vakantie.

Gerelateerde artikelen:
Drukte op EIndhoven Airport.