Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Het doet pijn en er gebeurt iets dat niet past bij Eindhoven Airport en wat reizigers ook niet verwachten.

Tot ver buiten de luchthaven staan lange rijen met passagiers. Je zou het niet verwachten wanneer je met de koffers richting Eindhoven Airport loopt dat er nog alle tijd is om buiten in de ellenlange wachtrij te genieten van een echt Brabants worstenbroodje. Maar daar denkt ondernemer Houben toch anders over die ondertussen zijn vaste standplaats heeft verworven langs de voorbij passerende vakantiegangers. Wie deze dagen in de ellenlange rijen voor de ingang van Eindhoven Airport terecht komt, kan vooraf zorgen voor een koel flesje water.

(Tekst loopt door onder de foto)

Vast onderdeel van het reizen na coronatijd is de lange wachttijd die we erbij hebben om onze koffers in te leveren en door de controle te gaan. Net als op Schiphol spelen personeelstekorten Eindhoven Airport ook parten. Daardoor ontstaan nu files tot ver voorbij de bedrijven aan Marinus van Meelweg richting de parking. Bij mooi weer is het niet erger dan de wachtrij in de Efteling, maar bij regen pakt dat anders uit. en toch, wie gehoor geeft aan de oproepen om niet te vroeg te komen naar de luchthaven is eraan voor de moeite.

Passagiers die vanaf de regionale luchthaven vliegen komen bedrogen uit. Dat het probleem wordt veroorzaakt door reizigers die veel te vroeg komen is een ‘kip-ei-verhaal’ want je wil niet dat je links van je in de wachtrij het toestel ziet vertrekken. Dat passagiers steeds vroeger voor vertrek in de vertrekhallen arriveren is uiteraard een gevolg van de berichtgeving in de media. Het gaat al lang niet meer over de controles van tickets bij de ingang. Het probleem is structureel geworden!

"we hebben het vaak druk gezien op en rondom de luchthaven, maar in al die jaren is dit echt uitzonderlijk"

Ook Eindhoven Airport geeft reizigers advies. Het is altijd even goed nadenken: hoe laat moeten we er zijn, hoe laat mogen we inchecken, hoe laat moeten we uiterlijk de controle door en hoe laat dienen we bij de gate zijn? Met dit stappenplan manage je je tijd het beste op het vliegveld. Het is goed dat je voor Europese vluchten 3 uur van te voren op de luchthaven bent. Het is niet nodig om eerder dan 3 uur voor vertrek op de luchthaven te zijn. Tel daarbij dan wel extra het uurtje aanschuiven voor de luchthaven erbij op.

De vakantie start hier!

Van een chaotische of gespannen stemming is geen sprake. Veel gemopper, maar het weer maakt vandaag veel goed. Van chaos kunnen we niet spreken. Iedereen wacht geduldig zijn beurt af om de terminal te betreden. Dagelijks komen en gaan er in Eindhoven Airport zo’n 20.000 tot 25.000 passagiers. Volgens de luchtvaartmaatschappijen zijn de problemen niet te wijten aan het te vroeg komen van de reizigers maar eerder aan een tekort aan personeel met name bij de bagageafhandeling en vliegtuigbemanning. 

Gerelateerde artikelen: