BLUE

De Nederlandse Spoorwegen kijkt met een goed gevoel terug op het verloop rondom de Vierdaagse in Nijmegen. In 2020 en 2021 werd de Vierdaagse afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dit jaar was na overleg de vierdaagse een dag korter in verband met de tropische temperaturen op dinsdag, de start was dit keer op woensdag. Er reden extra vroege en extra langen treinen volgens een aangepaste dienstregeling om wandelaars naar de start te brengen. Er stonden extra medewerkers klaar op station Nijmegen om iedereen welkom te heten en reisadvies te geven. Ook reden er twee speciale NS Hop-on Hop-off treintjes vanuit station Nijmegen naar het centrum.

”De Vierdaagse is ook voor ons een uniek evenement met een enorm aantal reizigers. Daar zetten we maximaal op in met extra en langere treinen. Door de poortjes konden we alle reizigers gefaseerd het station in en uit begeleiden. Daardoor zorg je juist voor een goede doorstroom en is iedereen sneller in en uit de trein. Ondanks dat het even wennen was voor iedereen, reageerden het merendeel van de reizigers er goed op. Iedereen is thuisgekomen.”

Voor de feestvierders reden er treinen volgens een speciaal nachtnet zodat ook zij weer veilig naar huis konden. Er hebben deze editie maar liefst 400.000 bezoekers de trein genomen naar Nijmegen. De meeste bezoekers, zo’n 90.000 kwamen op vrijdag naar Nijmegen voor de intocht. Om al deze 400.000 bezoekers zo veilig en snel mogelijk uit de trein te krijgen plaatste NS poortjes voor het station. Hierdoor kon iedereen gefaseerd het station in- en uitkomen. Er was van alles te doen op het stationsplein en ook deelde NS op vrijdags gladiolen uit aan reizigers, het was een gezellige boel.

Foto boven: NS beeldbank.

“Ongelooflijk hoe hard mijn collega´s zich ingezet hebben. Van conducteur, machinist, Veiligheid & Servicemedewerker, omroeper, servicemedeweker tot aan de collega´s van de winkels. Het waren lange dagen voor iedereen, maar de sfeer op het station was over het algemeen heel goed. Volgend jaar hopen we alle wandelaars en feestvierders weer te zien.”

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email