Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair, Easyjet, Vueling en Wizz Air hebben er voor gezorgd dat vliegtickets de afgelopen decennia goedkoper zijn geworden.

In een interview met de BBC liet Ryanair baas O’Leary zich ontvallen dat de maatschappij geen vluchten meer zal aanbieden tegen bodemprijzen. De stijgende brandstofkosten zijn het gevolg van deze beslissing volgens de baas van de budgetmaatschappij. Chief executive Michael O’Leary zegt dat het tijdperk van het ticket van € 10,- definitief voorbij is.

De stijging van de brandstofkosten die de vliegtarieven opdrijft, verhoogt ook de energierekeningen van huishoudens, wat ten koste gaat van het beschikbare inkomen van mensen. Maar de baas van de luchtvaartmaatschappij zei dat hij verwacht dat klanten op zoek gaan naar goedkopere opties in plaats van te bezuinigen op vluchten.

Luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair, Easyjet, Vueling en Wizz Air hebben er voor gezorgd dat vliegtickets de afgelopen decennia goedkoper zijn geworden. Daardoor is het aantal vluchten gestegen waarbij meer mensen een extra korte vakantie naar het buitenland nemen bovenop een jaarlijkse vakantie.

weinig sympathie

De heer O’Leary zei dat hij “heel weinig sympathie” had voor de luchthavens en zei dat ze de dienstregelingen maanden van tevoren kenden en dat het beveiligingspersoneel, dat onder de verantwoordelijkheid van de luchthavens valt, minder training nodig heeft dan piloten. Hij beschuldigde Heathrow, dat het aantal passagiers dat in de zomer naar de luchthaven komt, heeft beperkt van “wanbeheer”.

Het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU bleek volgens de Ryanair baas een “ramp voor het vrije verkeer van arbeiders” te zijn, zei hij en riep de regering op om “eerlijk te zijn en toe te geven” dat dit de oorzaak was van het tekort aan arbeidskrachten. Ryanair is gevestigd in Dublin, maar exploiteert honderden routes van en naar het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook  Innotrans 2024: bespaar stevig op je ticket via onze website
Foto: © Pitane Blue - Ryanair
Gerelateerde artikelen:
AppStores