BLUE

De vernieuwde Koekamp is onlangs officieel geopend door wethouder Hilbert Bredemeijer. Hierbij is ook de naam van de nieuwe haven op het terrein bekend gemaakt. De naam werd door een jury uit 269 inzendingen gekozen: Paxhaven. De nieuwe haven maakt onderdeel uit van de opgeknapte groene entree naar Den Haag en het Nationaal Park Hollandse Duinen en wordt een opstap- en aanlegplek voor kleine boten.

Een jury bestaande uit wethouder Hilbert Bredemeijer, Vesna Knezevic (ambtelijk opdrachtgever gemeente Den Haag) en Jeroen Oosterwal (voorzitter van de bewonersorganisatie Bewoners rondom ’t Plein) koos uit 269 inzendingen de naam: Paxhaven. Deze naam werd ingezonden door mevrouw Brink. Haar dochter, Jozefien Voorhuis, was aanwezig om een cadeaubon in ontvangst te nemen. De verwachting is dat de haven in het voorjaar van 2023 klaar is.

“De naam pax, ‘vrede’ in het Latijn, past natuurlijk perfect bij Den Haag als stad van vrede en recht. Daarnaast is Paxhaven in iedere taal goed uit te spreken en is het makkelijk onthouden. De vernieuwing van de Koekamp staat voor mij symbool voor de acties die we als gemeente nemen om de Haagse buitenruimte te vergroenen, te verduurzamen en beter toegankelijk te maken. Groen in onze stad is belangrijk. Dus ik ben blij met hoe mooi het hier is geworden.”

Groene stadsentree
Met de aanleg van de haven en de transformatie van de Koekamp is de groene stadsentree bijna klaar. De afgelopen maanden zijn er nieuwe bomen geplant, betere wandel- en fietspaden aangelegd en is het water aan de station zijde van het Hertenkamp verlegd. In de zomer van 2023 starten de werkzaamheden op het werkterrein van Staatsbosbeheer. Het terrein wordt dan ook toegankelijk voor publiek en er wordt een informatiecentrum gebouwd, aldus de gemeente Den Haag.

Foto boven: The Hague & Partners/Arjan de Jager.

Print Friendly, PDF & Email