Schoner en socialer 

In december 2021 bereikten bol.com en Cycloon overeenstemming over een meerderheidsbelang van bol.com in Cycloon. De Autoriteit Consument & Markt gaf in mei toestemming voor deze strategische samenwerking, waarna de transactie werd afgerond. Cycloon en bol.com willen bezorging schoner en socialer maken. Door samen te werken, brengen de bedrijven deze ambitie in een versnelling. Levering met vrachtfietsen is uitstootvrij en houdt woonwijken veilig. De bezorgers van Cycloon maken hierin het verschil. Aangedreven door ‘bruine boterhammen’ bezorgen ze pakketten door heel Nederland. Bij het bedrijf zijn honderden mensen met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. In twintig jaar is Cycloon uitgegroeid tot het grootste duurzame en sociale fietsnetwerk ter wereld. 

Cycloon-rood en bol.com-blauw 

Cycloon is actief in meer dan zestig steden in Nederland en dat aantal blijft groeien. De samenwerking tussen Cycloon en bol.com wordt visueel versterkt doordat op een deel van de vrachtfietsen beide merken zichtbaar zijn. De logo’s hierop zijn wit, en het Cycloon-rood en het bol.com-blauw zorgen voor een grote herkenning in het straatbeeld. Cycloon heeft gelijktijdig zelf ook een volledig nieuwe huisstijl ontwikkeld, want Cycloon blijft ook als zelfstandig merk bestaan op bijvoorbeeld vrachtfietsen, kleding en andere uitingen. Deze nieuwe huisstijl is natuurlijk ook te zien op het deel van de vrachtfietsen dat zowel de Cycloon- als bol.com-merkkleuren draagt.  

Over Cycloon
Cycloon, is dé koploper in groene en sociale bezorging. Het is Cycloons missie om de bezorgmarkt in beweging te brengen, zodat deze groener en socialer wordt. Vanuit die missie nam Cycloon in 2016 het initiatief tot een landelijk fietskoeriersnetwerk en bezorgt inmiddels in ruim 60 steden. Zo werd een landelijk dekkende pakketdienst met zo’n 950 fietskoeriers een feit. Daarnaast werken er bij Cycloon 650 postbezorgers met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt.

Over bol.com 

In 1999 werd bol.com in Nederland opgericht vanuit een bouwkeet in Vianen. Bol.com was de eerste online boekenwinkel van Europa. Ruim 20 jaar later is bol.com één van de grootste e-commerce-platformen van België en Nederland met een assortiment van ruim 47 miljoen artikelen in tientallen productcategorieën, met focus op non-food. Bol.com wil haar klanten altijd gemak, betrouwbaarheid en keuze bieden, waar en wanneer dan ook. Dat doet het platform samen met 50.000 lokale ondernemers die via bol.com verkopen aan 13 miljoen Nederlandse en Belgische klanten. Bol.com gelooft in de kracht van samenwerken, want alleen samen met verkooppartners kan bol.com haar klanten de beste winkel(ervaring) bieden. Als ‘winkel van ons allemaal’ moet iedereen bij bol.com terecht kunnen.   

Bol.com wil het elke dag beter doen: van zo zuinig mogelijk verpakken en bezorgen tot het gebruik van 100 procent wind- en zonne-energie in de gebouwen. Samen met een netwerk van leveranciers, verkooppartners, collega’s en miljoenen klanten wil bol.com duurzamer leven makkelijker maken. Met het duurzame assortiment wil bol.com klanten helpen een bewuste keuze te maken en wil het platform de CO2-uitstoot per pakket zoveel mogelijk reduceren. De uitstoot die overblijft, wordt gecompenseerd. Voor de 50.000 verkooppartners die via het platform verkopen, compenseert bol.com ook de operationele uitstoot. Vanaf 2022 is bol.com klimaatneutraal volgens de Climate Neutral Certification-standaard, aldus de webwinkel.

Foto boven: Beeldbank Bol.com

Print Friendly, PDF & Email