Pitane Image

Zondag 13 november 2022 komt Sinterklaas aan in Amsterdam.

De komende dagen kan men op wegen en grachten langs de route verkeershinder ervaren. Zondag 13 november 2022 komt Sinterklaas aan in Amsterdam. De goede man vaart met de stoomboot vanuit de richting Spaklerweg over de Amstel de stad in en stapt bij de Hermitage over op de Port of Amsterdam voor een grachtentocht. 

De tocht gaat via de Herengracht, Leidsegracht, Prinsengracht, en vervolgens weer via de Amstel richting Stopera. Daar krijgt de Goedheiligman een kort welkomstwoord door burgermeester Halsema en de kinderburgermeester. Ook zullen de burgemeesters de Sint de Amsterdamse stadssleutel overhandigen. Na een korte stop vervolgt de Sint te paard zijn tocht, gevolgd door een stoet muzikanten, praalwagens en zijn Pieten. 

De route start op het Waterlooplein, gaat dan via de Blauwbrug, het Rembrandtplein, Utrechtsestraat, Frederiksplein, en Weteringcircuit en eindigt op het Leidseplein met een feestelijke bordesceremonie. Amsterdam verwacht ook dit jaar zo’n 300.000 – 350.000 bezoekers die op het water of langs de route over de weg Sinterklaas komen verwelkomen. 

landelijke intocht

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 12 november 2022 en dat zal zijn in Nederland in Hellevoetsluis. Vorig jaar was het een virtuele aankomst en dit jaar zal de intocht weer op de normale manier plaats vinden. De intocht van Sinterklaas in Nederland zal landelijk worden uitgezonden op de televisie. De Sinterklaas intocht 2022 zal weeer uitgezonden worden op NPO 3 door de NTR. De live uitzending van de NTR start om 12:00 uur en duurt meestal zo’n 5 kwartier. 

Lees ook  Heb je geen BOB, gebruik dan de extra bussen en treinen tijdens carnaval

Niet onbelangrijk is het weer. Dit jaar kunnen bezoekers van de intocht rekenen op droog en vrij zonnig weer. Tijdens de intocht loopt de temperatuur op naar een graad of 14, dat is aan de zachte kant voor de tijd van het jaar.

Gerelateerde artikelen:
Zondag 13 november 2022 komt Sinterklaas aan in Amsterdam.
Luchthavenvervoer
Print Friendly, PDF & Email