Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

DB en NMBS verlengen hun succesvolle samenwerking op de ICE Brussel met nog eens vijf jaar.

Deutsche Bahn (DB) viert 20 jaar ICE Brussel. Steeds meer reizigers maken gebruik van het grensoverschrijdende hogesnelheidsverkeer tussen Duitsland en België. Voor het eerst in 2022 verwacht DB dat meer dan een miljoen passagiers de ICE Brussel zullen gebruiken om naar België of Duitsland te reizen. DB en NMBS verlengen hun succesvolle samenwerking op de ICE Brussel met nog eens vijf jaar. De NMBS is verantwoordelijk voor de exploitatie van de ICE Brussel op het Belgische baanvak en biedt ook doorreismogelijkheden in eigen land aan. Het is ook een partner voor kaartverkoop en klantenservice.

“Nooit eerder kozen tussen Duitsland en België zoveel mensen voor het klimaatvriendelijke spoor als dit jaar. Met een miljoen reizigers van en naar Brussel mikken we op een record. Twintig jaar geleden de juiste koers inslaan, werpt vandaag zijn vruchten af. En vanaf 2024 maken we treinreizen naar Brussel nog aantrekkelijker met nieuwe treinen en meer comfort.”

(Tekst loopt door onder de foto)
Frankfurt Airport station
DB en NMBS verlengen hun succesvolle samenwerking op de ICE Brussel met nog eens vijf jaar.

Vanaf 2024 wordt de ICE 3neo ingezet tussen Duitsland en België. De nieuwe ICE heeft 439 zitplaatsen en biedt nog meer ruimte en comfort voor de passagiers; Dit zijn onder meer frequentiedoorlatende ruiten voor een stabiele ontvangst van mobiele telefoons, acht fietsparkeerplaatsen in elke trein, nieuw ontworpen bagagerekken, verlichting met kleurtinten die veranderen afhankelijk van het tijdstip van de dag, tablethouders op de stoelen en stopcontacten op alle stoelen, inclusief bij 2e klasse. Extra deuren versnellen het in- en uitstappen op de stations. Een nieuwe lift maakt de toegang voor rolstoelgebruikers gemakkelijker. In totaal biedt DB momenteel zeven rechtstreekse verbindingen in elke richting tussen Frankfurt/Main en Brussel. Met ongeveer drie uur is de reistijd ongeëvenaard. Daarnaast rijden er op zondagavond nog twee treinen die Brussel en Keulen na 20.00 uur nog met elkaar verbinden, aldus de Duitse spoorwegmaatschappij.

Foto boven: Wirestock Creators/ Shutterstock.com.

“Eens een pionier, nu is de ICE een pijler van duurzame mobiliteit. Deze ervaring verbindt ons elke dag met Deutsche Bahn: onze teams werken al 20 jaar samen en de ICE verbindt Brussel rechtstreeks met Frankfurt via Aken en Keulen. En nu tot wel 7 keer per dag met veel verbindingen naar andere steden zoals Berlijn of München. Treinen staan voor veilig, duurzaam en comfortabel reizen en zijn een belangrijk instrument om klimaatdoelen te halen. En met meer dan 3.600 internationale bestemmingen, waarvan er meer dan 1.000 in minder dan 6 uur kunnen worden bereikt, positioneert Brussel zich als internationaal spoorknooppunt.”

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket