Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Elk jaar kunnen inwoners van de gemeente Eindhoven die in aanmerking komen voor de Meedoenbijdrage zich aanmelden om een jaar lang gratis met de bus te reizen. Eindhovenaren die een brief hierover via de gemeente Eindhoven hebben ontvangen kunnen zich aanmelden voor 16 januari. Je moet wel 18 jaar of ouder zijn en woonachtig zijn in Eindhoven.

Heb je de Meedoenbijdrage voor het jaar 2022 toegekend gekregen? Dan kun je je aanmelden om in 2023 gratis met de bus te reizen met het abonnement ‘Dalvrij Eindhoven’. Dalvrij Eindhoven is geldig op werkdagen na 09.00u en in het weekend en op feestdagen de hele dag. Het gratis reizen met de bus moet je elk jaar opnieuw aanvragen. Voor het gratis reizen met de bus heb je een geldige persoonlijke OV-chipkaart (met pasfoto) nodig. De anonieme OV-chipkaart (de blauwe) kun je dus niet gebruiken voor het gratis reizen. Je reist gratis in Eindhoven op de volgende lijnnummers:

  • 2 tot en met 10,12,14 tot en met 17, 20,21,114
  • 18 (tot Witvenseweg) en 19 (tot Koningshof)
  • 321 en 322 (tot Gerwen)
  • 324
  • 400 tot en met 408
(Tekst loopt door onder de foto)

Onlangs heeft wethouder Monique Esselbrugge gezegd dat er een onderzoek komt naar de mogelijkheden van gratis busvervoer in Eindhoven. Het onderzoek hiernaar zal volgend jaar uitgevoerd worden, dit na verzoek van politieke partij 50PLUS. Gratis reizen met het openbaar vervoer kent veel voordelen. Minder mensen zullen met de auto reizen, dat betekent minder files en minder uitstoot van schadelijke stoffen. En met de stijgende kosten van tegenwoordig komen steeds meer mensen in de financiële problemen en kunnen het openbaar vervoer niet meer betalen.

Lees ook  Novotel Eindhoven sluit deuren voor gasten: 200 asielzoekers verwacht
Gerelateerde artikelen:
Buskrant