Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Aan glühwein, warme chocomelk en pannenkoeken geen gebrek in Gent.

Ruim 165 chalets, een rolschaatspiste, het reuzenrad, cadeautjes scoren en een gastvrije horeca, kortom de Gentse winter wordt sfeervoller dan ooit. Bovendien pakken ze uit met de grootste mobiele rolschaatspiste van het land, goed voor 400m² rolschaatsplezier. De Gentse Winterfeesten eindigen op 31 december 2022.

Meer dan drie weken lang zet Gent alles op alles om er een gezellige, winterse beleving voor jong en oud van te maken. Op het Emile Braunplein komt de indoor skibar ‘Chez Babette’. Ook families en gezinnen vinden er vertier dankzij onder andere een ‘kerstboom’-draaimolen en andere kinderanimatie.

rolschaatspiste

Onder de stadshal vind je dit jaar een rolschaatspiste van maar liefst 400 m², meteen de grootste mobiele rolschaatsbaan in open lucht in België. Met de keuze voor een rolschaatspiste besparen ze jaarlijks bijna 24.000 kWh aan elektriciteit, en maken we de Gentse Winterfeesten in één klap nog een pak duurzamer.

Tot en met 31 december kan je er elke dag terecht. Op weekdagen openen de Winterfeesten om 12 uur en blijven ze open tot middernacht, op vrijdag tot 1 uur. Zaterdag duurt het feest van 11 uur tot 1 uur, zondag van 11 uur tot middernacht.

Gerelateerde artikelen:
Foto: Pitane Blue - Gentse Winterfeesten
DVDP