Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Mercedes werkt nu samen met het Chinese Geely voor deze elektrische Smart.

Van de Launch Edition zijn er slechts 1.000 beschikbaar in heel Europa. Met hulp van het Chinese Geely is Smart een vrijwel compleet nieuw merk geworden. Smart mag dan wel herboren zijn, dat betekent niet dat het volledig afscheid neemt van oude tradities.

Maar voor we verdergaan, TopGear deed onderzoek naar die naam. Het gaat om de Smart #1. En ja, je moet dus echt ‘Hashtag One’ zeggen. Het is niet ‘nummer 1’ en ook niet gewoon ‘Een’ of ‘One’, aldus Smart, en dan is het ook zo. Heel hip, maar voor je online marketing doeleinden ontzettend lastig.

Vanaf maart 2023 is hij in Nederland, de ideale elektrische SUV voor in de stad gericht op de toekomst. Deze Smart #1 is ontstaan door een samenwerking tussen het Chinese Geely en Mercedes-Benz. Smart verkoopadviseur Romy Remijnse laat je graag verrassen door de actieradius, voor-en achterwielaandrijving, veel ruimte en super veel functies.

Het innovatieve model is niet alleen groter, maar ook volledig elektrisch. De smart #1 beschikt over een actieradius van 440 kilometer: meer dan genoeg om je soepel door de stad voort te bewegen én daarbuiten. Zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde heeft de smart #1 grote stappen voorwaarts gemaakt. Het opvallende en verfrissende design kenmerkt elementen van Mercedes-Benz, qua afwerking en materiaalkwaliteit. 

Naast de Premium, Pro+ en de Launch Edition introduceert smart ook de smart #1 BRABUS. De BRABUS uitvoering is vierwielaangedreven en heeft twee elektromotoren. Deze uitvoering heeft maar liefst 428 pk en 543 Nm, waardoor de #1 BRABUS in slechts 3,9 seconden naar de 100 km/h sprint. Hiermee tillen smart en BRABUS hun samenwerking naar een hoger niveau.

(Tekst loopt door onder de foto)
Smart heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en komt met een elektrische SUV.

Bij elk smart #1-uitvoering kun je kiezen uit een eigen kleurencombinatie. Ook heb je de mogelijkheid om online te visualiseren hoe elk model eruitziet afhankelijk van jouw voorkeuren. Een geweldige manier om het door jou gekozen ontwerp van binnen en buiten tot leven te zien komen. Jouw auto wordt ondersteund door software met behulp van een naadloos digitaal ecosysteem dat is ontworpen om je comfortabel, veilig en fijn te laten voelen.

smart Automobile Co., Ltd. werd opgericht in 2019 en combineert de grootste krachten van beide aandeelhouders door het beste van beide werelden mee te brengen: het ontwerp van de volgende generatie smart voertuigen komt uit het wereldwijde Mercedes-Benz-ontwerpnetwerk, terwijl O&O zal worden uitgevoerd door smart in China. Bovendien maakt smart gebruik van het in China gevestigde productie- en leveringsnetwerk van de Geely Group.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket