Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De laatste jaren zijn de keuzes en mogelijkheden voor het laten verzekeren van een taxi flink beperkt geworden.

Het Eindhovense taxisoftware bedrijf Pitane Mobility biedt vanaf nu de mogelijkheid om hun systemen te koppelen aan Traksi. Het hele idee van Traksi is gebaseerd op meekijken met de taxichauffeur. Want alleen door rijgedrag te volgen, kunnen ze bepalen hoe groot de kans op schade is. Hoe kleiner die kans, des te lager de premie. Een autoverzekering is wat dat betreft een simpel product. Moet er veel schade vergoed worden, dan stijgt de premie. Zijn er weinig claims, dan kan de premie laag blijven.

pilot in Brabant afgerond

‘Big brother is watching you.’ Die uitdrukking wordt zelden gebruikt om iets positiefs aan te geven. Meestal bedoelen we ermee: een instantie houdt je in de gaten en daar kan maar weinig goeds van komen. Toch is het zeker niet altijd slecht als een grote broer met je meekijkt. Ondertussen werd de Brabantse pilot bij Taxicentrale de Meierij uit Liempde deze week met succes afgerond. 

DVDP

De taxiverzekering van Traksi kan worden afgesloten door taxibedrijven, zelfstandig werkende taxichauffeurs en vlooteigenaren. De rijgedragtechnologie wordt aangeboden door Cartracker. Dit bedrijf heeft sinds 2013 als een van de eerste leveranciers het RRS Keurmerk voor een sluitende fiscale ritregistratie gekregen en werd sinds 1 juni 2018 overgenomen door ULU. Zowel agendapakket Pitane Mobility, als de webeditie Pitane Gate 12 werden gekoppeld aan deze technologie en werken ongeacht welke datacommunicatie aan boord is van het voertuig.

verzekeringen

Als vlooteigenaar heb je de afgelopen jaren te maken gehad met veel kostenverhogingen, waaronder die van de taxiverzekering. De koppeling met het agendapakket van Pitane Mobility en de kennis die ULU en Cartracker samenbrengt, geeft de verzekeraar informatie waarmee zij chauffeurs een eerlijke premie kunnen aanbieden. De black box die het rijgedrag registreert en doorstuurt, wordt ingebouwd in het dashboard van de taxi. Traksi biedt een taxiverzekering die het weer mogelijk maakt om betaalbaar verzekerd te zijn.

Lees ook  Eindhovense Pitane Mobility speelt sleutelrol in taximarkt Vlaanderen

De technologie registreert drie onderdelen: optreksnelheid, remmen, bochten. Daarnaast zijn er twee camera’s die gericht zijn op de weg voor en achter de taxi. Alleen bij een aanrijding en als er discussie is over de schuldvraag, worden de beelden 30 seconden voor en 30 seconden na de aanrijding bewaard. Privacy van chauffeur, inzittende, omstanders en voorbijgangers is volledig gegarandeerd. Het systeem voldoet ruimschoots aan alle wetten en regels.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket