Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Fietsenstalling Stationsplein bij station Amsterdam Centraal is al sinds 26 januari open voor gebruikers en fietsenstalling IJboulevard bij station Amsterdam Centraal is sinds kort open voor gebruikers.

Amsterdam is overspoeld met fietsen, zeker bij de verschillende stations weet je niet wat je ziet. Enorm veel fietsenrekken en ook een fietsflat (hier kon je tot 30 januari je fiets parkeren) is hier heel normaal. We weten allemaal dat Nederland een echt fietsland is maar in Amsterdam zie je werkelijk overal waar je kijkt fietsen. Inmiddels is het straatbeeld rondom station Amsterdam Centraal aan het veranderen, het wordt steeds opgeruimder, veiliger en overzichtelijker. Amsterdam is namelijk twee nieuwe ondergrondse fietsenstallingen rijker. Fietsenstalling Stationsplein bij station Amsterdam Centraal is al sinds 26 januari open voor gebruikers en fietsenstalling IJboulevard bij station Amsterdam Centraal is sinds kort open voor gebruikers. Het unieke aan deze twee fietsenstallingen is dat deze onder het water zijn gebouwd, de hoofdingangen zijn uiteraard wel bovengronds.

"Deze fietsenstallingen combineren alles waar Nederland om bekend staat. Prachtige en bereikbare historische binnensteden, zeer goed openbaar vervoer, de geijkte combinatie van trein en fiets en als klap op de vuurpijl: bouwen in en onder water. De fiets kent in Nederland geen nadelen, mits je 'm maar goed kunt stallen. Deze 10.000 extra plekken en niet te vergeten 700 OV-fietsen helpen daar enorm bij. Want hoe drukker onze steden worden, des te relevanter de combinatie van fiets en trein is."

(Tekst loopt door onder de foto)
Fietsenstalling Stationsplein bij station Amsterdam Centraal is al sinds 26 januari open voor gebruikers en fietsenstalling IJboulevard bij station Amsterdam Centraal is sinds kort open voor gebruikers.

Fietsenstalling Stationsplein heeft bijna 7.000 plekken, en is deze fietsenstalling  dus de grootste fietsenstalling van Amsterdam en wereldwijd de eerste die onder water is gebouwd. Aan de andere kant is fietsenstalling IJboulevard, hier kunnen 4.000 fietsen worden geplaatst. Dit komt samen op in totaal 11.000 extra fietsparkeerplekken bij station Amsterdam Centraal. Fietsenstalling IJboulevard ligt aan de achterkant van Centraal station Amsterdam. Fietsenstalling Stationsplein ligt aan de voorkant van station Amsterdam Centraal. De nieuwe fietsenstallingen zijn van alle gemakken voorzien. Er is een fietsreparatieservice. Je kunt bij de ingang zien hoeveel parkeerplekken er nog vrij zijn. Als je de stalling ingaat zie je met lampjes waar nog een plek vrij is. Ook hangt er een scherm met treintijden. Reizigers krijgen de eerste 24 uur parkeren gratis.

Gerelateerde artikelen:
DVDP