Print Friendly, PDF & Email
NS

Het zijn de toeristen die deze wrede cyclus in stand houden. Wie betaalt om op dieren te rijden, draagt rechtstreeks bij aan hun lijden.

Directeur ANVR Frank Oostdam laat via twitter weten maar beter niet kameel te rijden op je vakantiebestemming. Net zoals beter maar niet rijden op olifanten. “Er is gewoon te vaak sprake van dierenmishandeling”, aldus Oostdam. 

De uitspraak van Oostdam volgt naar aanleiding van de schokkende beelden van PETA die tonen hoe de dieren het vaak hard te verduren krijgen tussen de ritjes door. Ondanks de uitspraak van Oostdam verkopen veel aangesloten leden bij de brancheorganisatie ANVR kameelrijden als onderdeel van toeristische attracties of excursies.

Luxor stad wordt gekenmerkt door kameeltochten, die een van de meest plezierige en zijn leuke excursies. Een reis van een uur waarbij je geniet van de kameel en in inches vaart.

Op de beruchte Birqash-kamelenmarkt, de grootste van Egypte, heeft PETA Azië opnieuw videobeelden verkregen van de gruwelijke mishandeling van kamelen die worden verkocht voor vlees, werk op de boerderij of gebruik op toeristische trekpleisters. Kamelen zijn een populaire attractie voor toeristen die landen zoals Egypte bezoeken. Helaas wordt de praktijk van kameelrijden vaak geassocieerd met dierenmishandeling en uitbuiting. De behandeling van kamelen in toeristische oorden zoals Egypte is vaak schokkend en onaanvaardbaar.

In veel gevallen worden kamelen gebruikt voor lange tochten door de woestijn, vaak zonder voldoende rust of voeding. De dieren worden gedwongen om zware lasten te dragen en vaak zijn de zadels ongeschikt en veroorzaken ze pijnlijke drukpunten en wonden. Bovendien worden kamelen vaak geslagen en geschopt om gehoorzaam te blijven aan hun begeleiders. Deze praktijken moeten aangepakt worden. Toeristen moeten ook bewuster worden gemaakt van de impact die hun activiteiten hebben op het welzijn van de dieren.

Lees ook  Rapport: KiM licht tipje van de sluier op over verborgen kosten mobiliteit
(Tekst loopt door onder de foto)

In veel gevallen worden kamelen gebruikt voor lange tochten door de woestijn, vaak zonder voldoende rust of voeding.

Alternatieven zoals wandelingen met ezels, fietsen of wandelen zouden gepromoot moeten worden in plaats van kamelen rijden. Ook zouden reisorganisaties moeten worden aangemoedigd om alleen samen te werken met erkende bedrijven die de dieren goed behandelen.

Kortom, de praktijk van kameel rijden en de behandeling van kamelen in de toeristische sector in landen zoals Egypte is verontrustend en moet worden aangepakt. Het is belangrijk dat de toeristische sector verantwoordelijkheid neemt voor het welzijn van dieren en alternatieven promoot die geen schade veroorzaken aan de dieren.

Gerelateerde artikelen:
Toerisme