NS

Op de Korenmarkt is zaterdagmiddag een tram ontspoord door een probleem met een wissel.

In het centrum van Gent aan de Korenmarkt richting Veldstraat heeft een ontspoorde tram voor heel wat hinder gezorgd. De tram die ontspoorde door een technisch defect aan de wissel bezorgde medewerkers van De Lijn behoorlijk werk om hem terug op het spoor te duwen. Bij het incident vielen geen gewonden.

Reizigers hebben weinig gemerkt van de ontspoorde tram en konden op een veilige manier de tram verlaten. Het tramverkeer richting Sint Pietersstation en Evergem werd zo goed mogelijk omgeleid. Ook alle bussen werden vanuit het centrum tot in de late namiddag omgeleid zodat de meeste reizigers hun weg konden vervolgen.

(Tekst loopt door onder de foto)
De tram bezorgde medewerkers van De Lijn behoorlijk behoorlijk werk.

De Korenmarkt werd vreemd genoeg niet verkeersvrij gemaakt om de werken zo vlot mogelijk te laten gebeuren wat later in de middag problemen veroorzaakte voor hulpdiensten die zich een weg moesten banen door de vele kijklustigen. De politie reedt enkele malen voorbij maar nam geen actie om de menigte op afstand te houden.

“Oorzaak is een probleem met een wissel”, zegt woordvoerster Karen Van der Sype. “Het incident gebeurde rond 14 uur en onze ploegen zijn bezig het op te lossen. Omdat slechts twee van de zeven rijtuigen ontspoord zijn, zal de tram waarschijnlijk weer in de sporen kunnen worden geduwd. Dat is een technische aangelegenheid dus waarschijnlijk pas tegen 17 uur zal alles achter de rug zijn.”

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: © Pitane Blue ontspoorde tram De Lijn in Gent

“De reizigers die op de tram zaten, hebben weinig gemerkt van de ontsporing”, verzekert Karen Van der Sype van De Lijn. “Veel meer dan een licht fysiek schokje zullen ze niet gevoeld hebben.”

Lees ook  Vlaamse regering aan zet, toekomst busbouwer Van Hool wankelt

ontsporingen

Ontsporingen van trams komen vaker voort bij De Lijn. Op de Noorderlaan te Antwerpen is in de nacht van woensdag op donderdag een tram ontspoord. Daarbij kwam het betrokken toestel gedeeltelijk op de rijbaan te staan en werd ook een elektriciteitspaal geraakt. De schade aan het tramtoestel en de bewuste paal is aanzienlijk, maar gelukkig raakte niemand gewond.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email