Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

"Helaas weten wij niet wie deze taxichauffeur is. Het enige wat wij weten is dat de taxichauffeur in een Kia reed en dat hij Engels sprak. "

Een daad van moed en menselijkheid verlichtte de duisternis van een koude novembernacht in Amsterdam. In de nachtelijke uren van 17 op 18 november werd een man, die al bijna 50 minuten in het ijskoude water van het Amsterdam-Rijnkanaal lag, gered in een gezamenlijke inspanning van de politie, een alerte omstander en een onbekende taxichauffeur.

De reddingsoperatie begon toen een bezorgde burger, gealarmeerd door hulpkreten, de politie belde vanaf de omgeving van de Rooseveltboulevard-Zuid. Deze alerte burger had niet geaarzeld om een voorbijrijdende taxichauffeur te stoppen, waarmee hij samen naar de oorsprong van het geschreeuw reed.

Bij aankomst trof een snel reagerende politieagent, samen met de melder en de taxichauffeur, de drenkeling aan in het kanaal. De situatie was kritiek, de man in het water was onderkoeld en vocht voor zijn leven.

(Tekst loopt door onder de foto)
Afbeelding Pitane Blue ter illustratie: reddingsactie langs het Amsterdam-Rijnkanaal.

In een heldhaftige poging om de man te redden, verzocht de politieagent de taxichauffeur haar te ondersteunen. Dankzij deze samenwerking slaagden ze erin de drenkeling uit het water te halen, waarmee een tragedie werd voorkomen.

De identiteit van de moedige taxichauffeur blijft echter een mysterie. Het enige bekende detail is dat hij een Kia bestuurde en Engels sprak. De politie roept deze onbekende held op zich te melden, zodat zij hun dankbaarheid kunnen uitspreken voor zijn cruciale rol in deze reddingsactie.

Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Melanie van der Horst: "een derde is taxi, en dat is wel heel veel"
AppStores