Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de A12, omdat het asfalt het einde van de levensduur heeft bereikt.

Vanaf maandag 3 juni worden weggebruikers op de A12 tussen Den Haag en Utrecht geconfronteerd met grote drukte door omvangrijke werkzaamheden. Op elf werkdagen zullen twee rijstroken gesloten zijn tussen Nieuwerbrug en De Meern. Dit komt door groot onderhoud aan het asfalt dat vervangen moet worden. Weggebruikers moeten rekening houden met aanzienlijke vertragingen.

De A12, en met name dit traject, is een van de drukste snelwegen van Nederland. Met de gedeeltelijke afsluiting vreest Rijkswaterstaat voor files die kunnen doorlopen tot het Prins Clausplein bij Den Haag.

Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om hun navigatiesystemen te volgen voor omleidingsroutes. Echter, deze alternatieve routes zullen naar verwachting ook druk zijn. Naast de afsluiting op doordeweekse dagen, zal de A12 richting Utrecht op tien nachten volledig afgesloten zijn. Bovendien gaan de A12 en A20 richting Utrecht gedurende vier weekenden dicht tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn. Tussen Gouda en Reeuwijk blijft de A12 echter open en wordt verkeer omgeleid via Amsterdam of Gorinchem.

(Tekst loopt door onder de foto)
Rijkswaterstaat
Foto: © Pitane Blue - Rijkswaterstaat

De reden voor de werkzaamheden is dat het wegdek van de A12 tussen Nieuwerbrug en knooppunt Oudenrijn zijn levensduur heeft bereikt en dringend aan groot onderhoud toe is. Dit is noodzakelijk om de bereikbaarheid van Nederland te waarborgen, de veiligheid en duurzaamheid van de wegen te verbeteren en ervoor te zorgen dat de A12 weer jaren mee kan.

Het onderhoud omvat onder meer het vervangen van het bestaande asfalt door stiller asfalt, het onderhouden van viaducten, het vervangen van voegovergangen en het werken aan vangrails. Ondanks de inspanningen om de overlast te beperken door voornamelijk in de weekenden te werken, is hinder onvermijdelijk. Tijdens de werkzaamheden kunnen er lange files ontstaan, met vertragingen die kunnen oplopen tot meer dan een uur.

Lees ook  Eindhoven werkt aan HOV3: gevaarlijke verbindingen voor fietsers

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de impact van de werkzaamheden te minimaliseren. Ze benadrukken dat het noodzakelijk is om het onderhoud uit te voeren om toekomstige problemen te voorkomen en de infrastructuur in goede staat te houden. Automobilisten wordt aangeraden hun reis goed voor te bereiden en, indien mogelijk, buiten de piekuren te reizen om de drukte te vermijden.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
AppStores