FNV oplyser, at hoftebilledet af Uber er varm luft og gør Balans på. Drivere er nødt til at arbejde halvtreds til tres timer om ugen for at få enderne til at mødes. Mange chauffører taler nu også om moderne slaveri. Uber rullede også sit klasseklassificeringssystem sidste år. Chauffører lokkes med højere priser, men for at opretholde disse høje priser er de faktisk tvunget til at arbejde dag og nat.

Ifølge pressemedarbejder Socialer Nederland Yvette de Vries havde Uber-chaufføren i gennemsnit 8,50 € pr. Time tilbage til at leve videre i de 'gode' tider. Uber gik offentlig for et år siden med sit selvoprettede image af hip og innovativt. Tidligere administrerende direktør og grundlægger Travis Kalanick kassede omkring 3 milliarder dollars sidste år gennem salg af aktier.

IPO

Uber-selskabet blev offentliggjort for et år siden, og FNV gør balancen på. Hvor Uber ejer omkring 6 milliarder dollars i denne korona-krise, venter hjælp til mange Uber-chauffører.

”Der er ingen grund til at feste Uber-chaufførerne. I modsætning til Uber har de ingen økonomisk buffer og løber alvorlige sundheds- og sikkerhedsrisici, ”sagde Amrit Sewgobind, direktør FNV Flex og compliance.

Forskning fra FNV viser, at næsten 80 procent af Uber-chaufførerne mener, at Uber ikke træffer tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger under denne korona-krise. Tre fjerdedele af Uber-taxachauffører forventer at stoppe inden for et år, og de fleste chauffører har en finansiel buffer på kun halvanden måned. Priserne for taxaturer holdes bevidst lave af Uber for at overtage taxamarkedet. 

"Taxachaufføren er især påvirket af dette, men så snart Uber har monopol, stiger priserne, og forbrugeren betaler også en meget højere pris for en tur," siger Sewgobind.

Sewgobind: 'Jo længere Uber er aktiv, jo tydeligere ser du, at de fungerer som arbejdsgiver. De bestemmer hastigheden for en taxa, og hvornår og hvilke ture en chauffør må køre. Nu, hvor chaufførerne ikke har nogen indkomst, overlader Uber dem imidlertid til deres egne enheder. FNV ser kun én løsning: håndhævelse af falske selvstændige virksomheder. Uber betragtes som en arbejdsgiver, ligesom i England og for nylig i Frankrig.

udsigter lige som sort

Ifølge FD ved Uber the udsigter sort. Omsætningen faldt med 80% i forhold til sidste år. Taxa-appen skærer 14% af arbejdsstyrken. Det er 3700 ansatte. Uber havde de største vækstplaner i Europa. 

Sidste februar annoncerede virksomheden, at det ville flytte til Tripolis Park nær Amsterdams Zuidas næste år, hvor det kan rumme tre tusinde mennesker. Det europæiske hovedkvarter rummer nu ca. 1500 mennesker. Uber-talsmanden svarer ikke på spørgsmålet, om flytningen vil sætte flytningen på hold.

Læs også: Uber-chaufføren Rajesh Jayaseelan døde af koronavirussen

i gennemsnit € 8,50 per time
Print Friendly, PDF & Email