Det internationella huvudkontoret för Tech Company Uber flyttade till Tripolis Park på Zuidas i Amsterdam. Uber kommer att ockupera den monumentala Tripolis-parken 2022 och blir den största hyresgästen där.

Nyheterna från fastighetsmarknaden är att Uber kommer att ta upp 30.000 2 m45.000 av de 2 XNUMX mXNUMX i Tripolis komplex. Tripolis-komplexet designades på 90-talet av Aldo van Eyck och är ett kommunalt monument. 

Det utvecklas om av projektutvecklaren Flow till ett miljövänligt och levande stadskampus, samtidigt som de ikoniska tornen behålls. Förutom kontor och anläggningar kommer det också att finnas prisvärda hyreslägenheter. Byggandet börjar nästa vecka och tar cirka 2,5 år.

Uber har haft ett kontor i Amsterdam sedan 2012, som nu finns på Amstelstation. Företaget växer snabbt och kommer att behöva rymma 600 anställda i tillfälliga kontorslokaler inom en snar framtid. Tillväxten kan förklaras med lanseringen av nya dotterbolag, till exempel Jump, en delad tjänst för elcyklar. Internationellt sparkar företaget människor på grund av Uber-förlusterna.

Läs också: Uber väljer Rotterdam för det röda delade cykelmärket Jump

Hoppa
Utskriftsvänlig, PDF och e-post