Störningarna på grund av vinterväderna har stor inverkan på kollektivtrafikföretagens tjänster. Det finns främst Sprinters och Intercity-tåg på ett antal rutter. Tyvärr är det inte alltid säkert vilka tåg som kan eller inte kan köra, det kan också vara så att detta bara är känt strax före avgång. Res bara vid behov. Dina reseråd för morgondag kan begäras på kvällen. Kontrollera reseplaneraren igen strax före avgång.

NS och ProRail kör fortfarande en modifierad tidtabell idag med Sprinters och även Intercity-tåg på ett antal rutter. På grund av strömavbrott de senaste dagarna kunde tågen inte lämna uppställningsområdena, vilket innebar att tågen inte kunde föras till rätt plats för underhållsarbete. Kontinuerligt arbete görs för att reparera spår och tåg med extra skift. Idag och imorgon är mekaniken och hjälplokalen också tillgängliga igen för att lösa fel så snabbt som möjligt och för att erbjuda en tillförlitlig tidtabell. Kontrollera strax före avgång resorådgivning och ta hänsyn till en längre restid och extra överföringar.

rover

Det är dags för banan klimatbeständig kommer att bli. Kritiker säger ibland att de stora investeringarna för "en snödag" inte är värda det. Men extremt väder blir allt vanligare. Inte bara snö ger överraskningar, värmeposter faller också och extrem nederbörd orsakar olägenheter. Den som lägger till varje dag med extremt väder kan bara dra slutsatsen att det krävs åtgärder här. Kort sagt, var är budgeten för ”klimatsäker” kollektivtrafik?

Läs också: Prorail kommer inte att starta tågtrafik

sprinter
NS-sprinter och Intercity-tåg
Utskriftsvänlig, PDF och e-post