Vi kommer långsamt tillbaka till sommarlovet och det betyder att vi ser fler och fler husvagnar och vikvagnar på gatan. Naturligtvis vill alla åka väl förberedd på semestern och det gör det trevligt och enkelt om du har din husvagn eller vikvagn stående framför dörren. När allt kommer omkring måste detta rengöras och packas (med potatis och strössel) med dig på semester. Vilket bättre sätt att göra detta än att parkera husvagnen eller vikvagnen framför dig. Ingenting är mer irriterande än att behöva köra upp och ner varje kväll till garaget där det är parkerat. Denna parkering framför dörren kan naturligtvis orsaka irritation i grannskapet, eftersom alla gillar att parkera på sin egen plats. Och under sommarmånaderna kan det vara ganska upptagen med alla dessa husvagnar och hopfällbara släpvagnar på gatorna. Och det är ofta inga problem på några dagar, men ibland parkeras dessa veckor på gatan i rad.

Vet vi faktiskt om det är tillåtet att parkera framför dörren eller på din gata och i så fall hur länge kan du ha parkerat din husvagn eller vikvagn i ditt hus? Reglerna för parkering av husvagn eller hopfällbar släpvagn framför dörren kan skilja sig från kommun till kommun. I Helmond till exempel får du inte parkera den på allmän väg i mer än sju dagar i rad Eindhoven detta är inte längre än 3 dagar i rad och i Amsterdam är detta inte längre än 3 dagar i rad. Du kan se dessa regler per kommun i de allmänna lokala bestämmelserna. Det är naturligtvis tillåtet om du parkerar husvagnen eller den hopfällbara släpvagnen i din egen uppfart eller parkeringsplats och det orsakar inga hinder eller farliga situationer. Reglerna är också annorlunda om du parkerar den på en allmänt tillgänglig parkeringsplats, vilket återigen gör skillnad per kommun.

Läs också: Första steget för nationell vätgasutveckling

Utskriftsvänlig, PDF och e-post