Een dag voordat Fastned zijn debuut maakt op de beurs van Amsterdam stelt de exploitant van snellaadstations de uitgifte van nieuwe certificaten plots uit. Reden zijn de geruchten dat het kabinet de fiscale stimulering van elektrische auto’s flink wil terugschroeven.

De beursgang zelf gaat wél door beklemtoont het bedrijf in een persverklaring maar haalt toch geen nieuw kapitaal op met zijn notering aan de Amsterdamse beurs. Volgens de exploitant van laadpalen zijn de marktomstandigheden daarvoor te slecht, na berichten dat het kabinet elektrisch rijden minder zou willen stimuleren dan gedacht.

Kabinetsplannen onzeker

Het bedrijf doet dat op basis van de huidige markt gerelateerde omstandigheden, waaronder de toegenomen onzekerheid aangaande de stimulering van elektrisch rijden, en de respons vanuit beleggers in de afgelopen dagen hieromtrent. Fastned bouwt en exploiteert een netwerk van 97 snellaadstations, waarvan 84 in Nederland.

Kabinet wil de plannen om elektrisch rijden flink afzwakken,

Het kabinet wil de plannen om elektrisch rijden flink afzwakken, zo meldde de NOS eerder in de beursgangweek. De subsidie op volledig elektrische auto’s zou bijvoorbeeld gehalveerd worden tot €3000. 

Ook zou de bijtelling minder gunstig worden dan gedacht en zou de coalitie een streep zetten door het zwaarder belasten van auto’s met een verbrandingsmotor.

Print Friendly, PDF & Email